Projekt Fanta del 2

På vardagarna hinns inte renoveringen med i nån större utsträckning. Vissa dar kan man köra några timmar men andra dagar orkar man knappt innanför dörren och ta hand om Max. Så renoveringen sker mestadels på helgerna för vår del och det gällde även denna helgen då vi fick besök istället för att åka iväg.

På lördagsmorgonen innan vi fick besök av nana och pappa satte vi upp 3 gipsskivor bland annat denna.

Eftersom vi inte har nån bra stans att ställa undan Max säng (läs gästsängen) så får vi flytta runt den i rummet. Men nu när yttre hörnet är klart kan man ställa sängen där och M kan inta sin plats ?

Det som är en av ”överraskningarna” i rummet är att vi ska kom denna renovering se till att badrummet, som är på andra sidan av denna väggen, ska bli större. Vi har haft ett problem som vi inte riktigt hittat någon bra lösning till och det är att vi inte får plats med en dusch i rummet då det finns ett alldeles för brett fönster i badrummet. Missförstå mig rätt, ett stort fönster i badrummet är ju underbart pga ljuset men det gör det väldigt svårt i dagens mått då en dusch eller duschdörrar får helt enkelt inte plats. Så vår första tanke var att byta fönstret och bygga upp en ny yttervägg på vårt tegelhus, men det skulle vara ett jobbigt och svårt jobb att få snyggt. Men denna lösningen är ju så mycket enklare och praktisk. Fantarummet tappar knappt 1 kvadratmeter yta men badrummet blir större och mer utrymme i badrum är aldrig dumt!

Så i söndags var vi och handlade virke tillsammans med Hansson och åt även traditionsenliga söndagsfrukosten på Donken. Men egentligen var resan till Linköping till för att köpa reglar för den nya väggen.

Kortlingar på plats och nu är det dags för gips. Och bara för att slängde vi in ett brev till oss själva som vi kan glömma bort tills badrumsrenoveringen börjar. ?

Väggen är klar på ett par timmar!

Ett skåp som man kommer åt från badrummet och egentligen ”står” i Fantarummet behöver få en vägg uppbyggd runt den och det har vi också börjat med. Men det får komma sen när vi går vidare i renoveringen.

Och sista steget på söndagskvällen börjar Adde spackla den nya väggen. Och det börjar kännas riktigt bra att vi har kommit så långt.

Men det är lätt att glömma bort att det är mycket kvar innan rummet är klart. Väldigt mycket… ?

Peacock

2016-08-27 peacockJag älskar att måla och skapa, men det var verkligen länge jag satte mig ner och skapade något. Men jag kände att jag behövde avslappningen och att viljan att skapa kommit tillbaka lite. Hittade dessa A3 bilder på Netto för några veckor sedan och gillade verkligen denna Påfågel, de andra var inte så intressanta men vi får väl se om jag gillar de 3 andra. Jag hade en tanke med Påfågeln och har om dagen började jag färglägga… Denna gång använde jag mig av tuschpennor men vanligtvis är jag mer en akvarell alternativt kritmålare. Jag är otroligt nöjd med hur långt jag kommit än så länge och det är riktigt roligt. Jag dras till att sätta mig en stund hela tiden och det känns som att jag har hittat tillbaka till min kreativitet och min vilja att skapa. Jag hoppas att det även ska leda till att jag kommer tillbaka till mitt fotograferande också… För det saknar jag något enormt… <3

Bygglördag

Idag åkte vi norröver, med ett litet akutstopp på Biltema för spolarvätska men även TVÅ poliskontroller,  till Grevinnan och Sir för lite övervåningsbygg. Vi har som vanligt vansinnigt roligt ihop och fick ihop ett par timmars bygg men också god mat, fika, prat och skratt. Helt enkelt en rolig dag! 

   
   
   
   
   
 

Lördagen

Vi började helgen med en långpromenad tidigt på morgonen med Max. Vi hade ju en ganska full helg så det var bara att sätta igång. IMG_0034.JPG
Så blev det hårdkokta ägg på smörgås med finfina ägg från Oplunda ecoägg.
IMG_0037.JPG
Sen var det bara för Adde att sätta sig i den nyaste leksaken… En grävare!
IMG_0044.JPG
Inne fixade jag med inomhus grejer för lillkillen kunde ju inte vara ute i leran och sen var det lite lite läskigt med grävaren. Så han röjde rövare ett tag sen la han sig en stund och somnade som en stock. Långpromenad och lek tar ut sin rätt =)
IMG_0045.JPG
Hansson kom förbi för att hjälpa till och det skulle grävas för fiber samt att ta bort buskar och gräva lite gropar för äppelträd. Sen är det ju även lite prov för att se hur svårt det är med grävare och om vi skulle möjligtvis kunna gräva dräneringen själva.
IMG_0050.JPG
IMG_0054.JPG
Sen när det var klart så testade pojkarna att gräva lite vid huset och lyckades gräva ett stort hål, ja, på en av kortsidorna av huset. Ett försök till dränering, och tydligen gick det bra…. Men nu har vi också ett stort hål bredvid vårt hus och intill torkrumsfönstret =)
IMG_0058.JPG
IMG_0059.JPG
Sen när det blev mörkt och pojkarna var täckta av lera upp till knäna fixade jag lite middag. Till förrätt blev det kantarelltoast till pojkarna av Addes kantareller , jag gillar ju inte kantareller och en räktoast till mig. Det blev en ugnsstekt hjortfilé med potatisgratäng. MUMS!
IMG_0061.JPGIMG_0060.JPG
IMG_0063.JPG
IMG_0062-0.JPG
IMG_0064.JPG
IMG_0066.JPG
EN riktig heldag med massor gjort och en trädgård som numera ser ut som en leråker men det är ju rätt årstid för det =) Sen imorgon blir det ju mer grävande… Kul! =)

Att ha hittat TAPETEN med stort T!

Vem visste att det skulle bli så svårt att hitta tapeter som jag gillar? Alla tapeterna har antigen massor med mönster eller så är de skrikiga eller så är de både och… Jag vill ha enkla tapeter som inte är tråkiga… Hur svårt ska det vara???

Jag fick tipset att jag skulle gå till en färg och tapetbutik så det gjorde jag… Och där hittade jag bara ännu värre tapeter… Och denna var favoriten… Kycklinggul bakgrund med leopardmönster i svart och lila och så var det svarta fluffigt… Jo, jag tackar! =)
IMG_2440.JPG

Vattenläcka

Det spöregnade ute idag och vi vaknade till att det droppade i rummet som ska bli vårt sovrum… Det var inte så himla roligt. Men Adde drog på sig kläder och stack upp på taket för att se om han kunde se varför det droppade in. Det var verkligen ett skyfall… Han hittade en takpanna med ett jättefin runt litet hål, kanske 1 cm i diameter… och det var där det läckte. Som tur var hittade han en ny panna som han kunde byta med och så slutade det droppa tvärt… Tur!
IMG_2514.JPG

Det är också ett sätt att starta sin bröllopsdag =)

Tripp, trapp, trull

Vi har inte haft någon trapp ut från vardagsrummet på huset, så när vi har gått ut till grillen så har vi tagit köksdörren och det har väl egentligen inte varit något problem men man vill ju gärna ha en trapp från vardagsrummet ut till trädgården. Så Adde byggde en helt enkelt. Och det blev en gedigen och fin trapp som han sandpapprat så fint så att man kan sitta på trappen med en kopp kaffe och njuta av morgonsolen… Mysigt!
20140803-104214-38534419.jpg

20140803-104214-38534533.jpg20140803-104214-38534306.jpg20140803-104214-38534653.jpg20140803-104214-38534764.jpg

20140803-104214-38534988.jpg

20140803-104214-38534878.jpg

Han är duktig min lilla Byggare BAdde =)

 

En tur till Vadstena

Idag tog vi en tur till Vadstena och handlade ”lite” färg… Vi hade fått ett superbra tips från Hansson att Vadstena Färg skulle stänga sin butik och därmed hade de 70% rabatt på det mesta av färgerna. Och eftersom att vi är mitt i renoveringen med huset och behöver en hel del färg för både det ena och det andra så passade vi på.

Först när vi kom in i butiken blev vi nog lite ställda eftersom butiken är ganska liten och de hade enbart 1 skylt med 70% över en sorts färg, en som vi inte var intresserade av. Resten av produkterna såg ut att säljas för ordinarie priser. Men när vi tillslut pratade med en försäljare så visade det sig att nästan allt vi var intresserade av gick för 70%… Det var ganska trevligt =)

Så istället för ca 12000 kr så la vi ca 4000. Det är inte fy skam…
IMG_2464.JPG

 

Efter vårt enorma fynd så hittade vi en skylt om en asiatisk buffé när vi var på väg hem, på China Garden. Vi passade på att stanna och äta lite middag. Det var som att komma till en liten del av Kina. Maten var god, kanske inte den bästa jag ätit men god och så var det helt ok priser. Hit kommer vi garanterat tillbaka, troligtvis på en helg eftersom de då har den ”stora” buffén… =)

IMG_2465.JPG

Att bli helt överaskad

Idag så blev jag otroligt överaskad av min finaste make och svärföräldrar. Jag har jobbat ganska mycket den senaste tiden och igår natt sov vi hemma hos Svärföräldrarna så jag har inte varit hemma i huset på några dagar. Men idag när jag kom hem från jobbet så såg Adde lite lurig ut och mumlade om att det inte gick något bra med renoveringen. Men både Adde och hans föräldrar har spenderat nästan hela dagarna i huset och städat och fixat.

När jag kom hem så hade min finaste make och Svärföräldrar tagit och hämtat våra möbler som vi knölat in hos Svärföräldrarna. Och ställt upp dem i huset så att vi slapp sova på vår provisoriska säng. Han hade gjort i ordning ett sovrum i det rummet som troligtvis kommer att bli vårat arbetsrum och ett av de enda rummen som vi inte slitit ner några tapeter, golv eller tak.

Han är fin min omtänksamme make. Han vet att det gör så mycket för mig att kunna sova i våran säng och ha ett sovrum där vi kan vila mitt i renoveringen. Snacka om att jag har en fin familj! <3

Fundera inte på de vackra orange:a tapeterna… Dom kommer inte vara kvar länge… =)
20140713-135742-50262883.jpg