post

Fem en fredag v.8: Team building

Våren är här och då står det Tulpaner på bordet, det är sen gammalt!

Fredag, vår i luften och solsken, det är ju drömlikt! Jag längtar tills man kan sitta ute och finans solen på lunchen eller rasten! Vår snö har nästan helt smält bort och vi har 5 C nu, så det finns nog chans till lite värme under dagen! Yay! Men först kör vi Fem en Fredag hos ElisaMatilda med temat Team Building.

1. Vilket var ditt första jobb? Jag sommarjobbade på HR-avdelningen på Ericsson i Egypten. Pappa jobbade på Ericsson och genom hans kontakter fick jag möjlighet att jobba hos dom två sommrar under gymnasiet. Jag hjälpte till med ansökningsprocessen, sorterade genom deras enorma arkiv av ansökningar, digitaliserade arkivet och mycket annat. Det var otroligt lärorikt och kul!

2. Vad läser du just nu? Jag som brukar läsa 2-3 böcker i veckan, har tyvärr tappat lite av min ”läsning” just nu då jag inte riktigt har tid och att jag lyssnar mest på poddar just nu. Jag har sen ett tag tillbaka stängt ner min ljudboksstjänst men är sugen på att starta upp en igen. Jag är väldigt sugen på att läsa den senaste Kepler boken, Spegelmannen. 

En riktigt bra filmserie!

3. Har du någon gång träffat någon känd person? Jag träffade Danny Glover när jag bodde i Malaysia, då han kom till vår skola för att föreläsa. Det var en del av Black History Montgomery och han var en sympatisk och tog sig verkligen tid för varje student. Han är en fin person och det lyser igenom i hans filer tycker jag. Jag har alltid älskat Leathal Weapon filmerna och han är en stor del till det! 

Min finaste tavla – ett stilleben på lökar ritad i krita ❤️

4. Vilken talang skulle du helst vilja ha? Jag skulle vilja kunna måla fantastiska tavlor, det känns så otroligt rogivande och jag tycker det är kul. Jag målade en del i gymnasiet och älskade det! 

En skiva med såå många minnen! Men också den läckraste med den ”gömda” skallerormen…

5. Vad var det första du köpte för egna pengar? Vet inte om det var den absolut första men jag vet att jag köpte Metallicas Black Album på CD och vilken fantastisk känsla det var! Tror det var nån gång i början på 90-talet (skivan släppts 1991 och innan 1994 när vi flyttade till Malaysia) på skivbutiken i Kringlan i Södertälje. Den försvann dock nån gång 😩 och så fick jag köpa en ny när vi flyttade till Malaysia 1994, den skivan har kvar skivan och den betyder mycket för mig, och jag älskar skivan lika mycket idag som när jag köpte den. Undrar hur många timmar skivan har snurrat hos mig, måste vara många tusen timmar…

post

Veckans bilder 2021 – v7

Många bilder på Max denna vecka, inte så mycket annat 😂😉 Snön har börjat smälta bort och nu är våren på ingång, Yay! Längtar efter sol!

Tulpaner, ett måste på våren!
Vi gick lite bananas på affären och köpte med oss mängder med bröd. Perfekt att frysa in i hanterbara förpackningar så kan man ta fram olika varje dag och få variation! Jag behöver variation!
Sötaste Bullen! Har bestämt sig för en ny plats i soffan, det är gulligt att han har valt en ny!
Hipstern Max!
Man kan om man vill ligga mellan husses ben när husse spelar tv-spel, det är ganska mysigt 😂
Man kan lägga sig på mattes plats i soffan framför mattes jobbdator när matte är på toa för att indikera att arbetsdagen BÖR vara slut nu… 😂
En tidig morgonprommis med vackert ljus… det börjar ljusna nu hörni!

EFIT 2021-02-04

Idag kör vi på en EFIT! Februari i vintermundering, vad kan vi väntas oss där tror ni? Häng med vetja!

05.58 God morgon! Tre otroligt trötta varelser i huset idag, vet inte varför men vi har sovit som stockar och känner oss trötta, men men det är dags att upp och hoppa!
06.32 Vi kör lite kaffe på detta tycker jag…
07.23 Frukost!
08.32 Ute skiner solen och det är -13 grader! Jag jobbar i vardagsrummet idag och ser ut över en snötäckt trädgård, lovely!
09.45 Mer kaffe!
10.19 Möte! Sitter i soffan med filt och datorn i knät, med Bullen liggandes bredvid och jag har lite ont i huvudet.
11.58 Dags för lunch – idag blir det en indisk, härligt kryddstark. Den har fått stå och puttra halva förmiddagen och det är första gången jag gör en dal men den blev riktigt bra!
12.29 Loggar in på lunchmöte! Älskar min skärmsläckarbild.
13.23 Back-to-back möten och har busen som sällskap!
14.23 Så vackert ute, men mötena fortsätter!
15.45 Knapp knapp knapp…
16.22 Uppdaterar lite kapacitet framåt…
17.03 Avslutar dagen med ett samtal till chefen. Nu tar vi kväll!
18.12 Tömmer diskmaskinen, obligatoriska diskmaskinsbilden år med även idag! 😂
19.32 Lyxmat till middag, eller inte… korv och makaroner, lagom ambitionsnivå…
20.10 Knäppisen tycker det är dags att gå ut på kvälls och sen läggdags… jag är benägen att hålla med… 😂

Sen måste jag erkänna att kvällen fortsatte i soffan och det var inte så mycket att se… En trist kväll helt enkelt! Tack för att ni hängde med idag!

post

Veckans bilder 2020 – v48

Pizza på La Fontana efter ett sällsynt besök till stan. Det är sorgligt att många restauranger lider nu… Har ni möjlighet att köpa mat hos era lokala ställen, gör det! God pizza med bra råvaror!
Vacker höst!
Receptet på Fusk-kroppkakorna som Svärmor delade med mig går varmt här hemma. Snabba och så goda. Men det slår ju inte Svärmors riktiga kroppkakor!
Nya tavelväggen, på väggen där TVn tidigare satt. Detta är ju lite temporärt men kul att göra något nytt. Min lök-tavla har äntligen kommit upp 😉 Vackra eftermiddagsljuset!
Kallt!
Godaste saffransbullarna som Wilderbreast bjöd på, dessa är verkligen supergoda!
Vi var och handlade i söndags på CG i Mantorp, och mitt under shoppingen gick brandlarmet. Pojkarna passade på att ta en promenad i kylan men jag satt i bilen och försökte värma mig.
Vissa mornar blänger vi bara på maten….
Nomnomnom! Kan vara så att vi har ätit extremt mycket lussebullar i veckan. Fick av mamma när vi var uppe. Nomnomnom!
Och första snön kom i veckan, och det blev väldigt vackert!

In my inbox

Ska vi kolla på sånt som finns i min inbox (för mottagna bilder)? Får väldigt många bilder skickade till mig från familj och vänner och det kan vara ganska roliga grejer som hittats på nätet eller bara sånt som händer ?

Eftersom det inte är jag som har rättigheter till bilderna så blir det en printscteen på de senaste 11 som har kommit in på IM. Vi börjar längst upp i vänstra hörnet…

1. Hansson skickar tips på tröja från Jula till Adde. De har nämligen samma tröja sen innan som noppat sig, som de gärna har på sig samtidigt. Nu kan dom köpa sig varsin ny billigt ?

2. Hanson skickar bild på chokladdjurstillverkning. Han är så pysslig Hansson och snäll mot barnen i kompiskretsen.

3. Mammas cheesecakerecept skickas av mamma så att jag kan baka. Perfekt när man har en superduktig mamma som har recept på allt!

4. Mammas gröna paprikor som står i köksfönstret och frodas, mamma skickade ett gäng bilder på planteringarna.

5. Mammas röda paprikor/chilis som växer år efter år i köksfönstret. Tror det är tredje året de kommer upp.

6. Årets skörd av tomater och chilisar. Blir nog en gigantskörd av tomater i år igen.

7. Hansson skickar ett ”jag är på väg…” så att vi kan sätta på potatisen till påsklunchen.

8. Hanssons Niva får sig lite kärlek. Killarna meckade avgassystem tillsammans men det skulle sättas in ny nivåreglering för strålkastarna och det gjorde H själv.

9. Detaljnördbild på strålkastaren i Nivan eller som den kallas i folkmun Sputnik.

10. En middagsbild från pappa på nudlar med räkor som mamma lagat. Ser gott ut!

11. Och så en tom tallrik från pappa ? tror han tyckte det var gott! ?

Ja, det var de senaste 11 bilderna från min inbox, kul att titta tillbaka på sånt man får. Hoppas ni tyckte det var kul också, det kanske blir ett stående inslag ??

EFIT 2020-03-21

God morgon!

Grattis till älskade Adde idag, grattis på Egytiska morsdag och välkommen till en EFIT-dag!

05.29 Vaknade till och kollade ut, kallt och lite frostigt. Men kolla ljuset…. underbart!

07.53 Lyckas somna om och vaknar strax efter sju med födelsedagssång på fjärr från mina föräldrar och massor med hälsningar till Adde från våra nära och kära ❤️ Lillbus behöver en morgonprommis, och är väldigt ivrig med massor av Oooande (Max pratar väldigt mycket, skäller sällan men muttrar och pratar på ett alldeles speciellt sätt).

08.23 Fixar frukost medan A är på prommis. Det blir GC till födelsedagsfrukost, nomnomnom! Missat att fota mackorna, kaffet är lika vackert ?

09.12 Vinkar av Adde som ska till Peking för att hålla radiokurs. Kallt som stryk men solen skiner, love it!

10.42 Kör igång sous viden med kött för kvällens födelsedagsfirande. Ute skiner solen och Bullen skulle vilja vara ute, men det är lite svårt när det är lite för kallt för att ha dörren öppen, och lite för kallt att vara bara sitta utomhus. Men det kanske blir lite varmare om nån timme.

11.32 Här går vi på toa tillsammans… han är ju inte så liten så att han kan ligga mellan benen, utan tycker ihop sig mellan fötterna och väggen. I fits! ?

12.22 Prommis! Yay!

13.50 Ute i trädgården och myser i solen. I solen är det riktigt härligt. Adde är på väg hem och vi ser till att rulla runt och gosa med gräset tills dess. Ja, inte jag då… Maxen!

14.52 Lunch, kebabtallrik som Adde köpte på vägen hem. Mums!

15.38 Plockar undan hundens kycklingfiléer och strips. Vi brukar handla ett par gånger om året och det blir ganska många paket när man väl beställer både mat och kyckling på en gång.

16.49 Pratar med svärföräldrarna i telefonen och det känns skönt att höra att dom mår bra under omständigheterna. Och fixar med en diskmaskin, det är ju trots allt den officiella EFIT-bilden. ?

17.17 En espresso och lite pussel, vi måste ju bli klara nån gång, men den senaste veckan har vi lagt en hel del.

18.40 Nöden har ingen lag, vad använder man träningsutrustningen till om inte lampuppfästningsannordning. Bruce i bakgrunden och så lite pussel när mörkret faller. Men snart är det dags att sluta och se vad vi ska äta till middag.

19.25 Baka, baka, liten kaka…

20.00 Insåg att vi inte var hungriga nog för trerättersmiddag idag… så vi planerar om den till imorgon istället. Köttet är ju redan “klart” och spelar ingen roll om vi grillar upp den ikväll eller imorgon. Så vi får se om det blir någon middag eller om vi bara fikar lite ikväll istället. Budapestrulle blev just klar i ugnen så den ska få svalna lite så ska vi rulla ihop dennoch så kanske det blir en bit till kvällsfikat istället. Addes älsklingsrätts, klart han ska ha det på födelsedagen. Superenkel att göra och jag tycker den blir riktigt god! Max har samlat ihop några ben och ligger och biter på den om vartannat… knashund!

21.02 Tårta! Det är klart att man ska ha tårta på sin födelsedag!

Frasiga filéer med grön ärt- och wasabikräm

Fulbild från matlådan på lunchen men det var riktigt gott! Kanske inte supergott med uppvärmd potatis men när den var nykokt så.

  • 600 g filéer vit fisk t.ex. spätta, torsk eller kummel
  • 800 g potatis
  • 1,5 dl panko
  • 1 ägg
  • 250 g gröna ärter, frysta
  • 1 citron
  • 1 msk wasabipasta
  • rapsolja, salt, nymald svartpeppar

Koka potatisen.

Krydda ströbrödet i en skål med peppar och salt. Vispa ägget. Doppa fisken i ägget och täck med ströbrödet. Låt dem torka på en skärbräda i 5 minuter.

Koka ärterna i lättsaltat vatten ca 2 min. Riv skalet från 1/2 citronen och pressa ut 1 msk saft. Mixa ärterna med citronskal och -saft, wasabi och krydda med salt och peppar. Wasabi är ju väldigt gott, men alla vill ha olika mängd. Börja med 1 tak om du är känslig och öka upp tills du är nöjd. Vi hade i 2-3 msk för att få ordentlig smak. Om krämen blir för fast mixa i lite olja eller vatten.

Stek fisken i olja i en stekpanna ca 2 min på varje sida.

EFIT 2020-01-12

Glömde helt bort att det var EFIT idag och missade notisen från kalendern men vi kör på med det jag har än så länge ?

07.30 Vi är vakna och A och M har varit på prommis jag vaknade (för 5:e dagen i rad ?) med migrän men tabletten hjälpte och jag har tvättat håret nu på morgonen. Men vi börjar med lite frukost hos mamma och pappa. M ligger som vanligt under bordet på något ställe…

09.32 Rolling, Rolling, Rolling…

10.32 Stannar till på rastplatsen Mora Stenar som är en brilliant rastplats om man har hund och åker norrut! Tips från coachen! ? Och vad skådar vi här? BLÅ HIMMEL och SOL! Är det här solen gömmer sig? För i Östergötland var vi inte sett den på flera veckor.

11.02 I Uppsala! Dagens träffpunkt för barndomsgänget. Julgransplundring står på schemat!

12.32 Lunch, Omnomnom!

13.20 Vi vuxna umgås och alla 7 barnen leker och har det skoj!

14.59 Vi tackar för oss efter att vi varit ute och lekt vid lekplatsen. M fick också vara med så det var riktigt bra träning för honom, han är ju inte supervan vid barn. Vi lämnar Uppsala med lite dagsljus kvar och hoppas köra en bra bit i ljuset. Det är trots allt nästan 3,5 timme hem.

15.44 Solnedgång över Mälaren…

16.38 Sista ljuset… vi har en bit kvar…

17 och 18 sitter vi fortfarande i bilen och det händer inte mycket förutom att vi stannar och tankar och en snabbis på Willys. Inga bilder.

19.22 Hemma och vi packar ur bilen. Jag packar upp maten, vår packning och fixar middag.

20.53 Nån är lite trött… ?

On the mantel…

 ”Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Indiska och Cervera

Lite dekoration har jag ändå fått till hemma, trots ev renovering som ska dras igång. Stora Bauhaus tomten till höger köptes förra året, mysig och stor. Och så julstjärna i tomtekruka från CG.

Nya vackra ljuslyktor från Indiska, metallhus som påminner mig om Old Cairo eller vissa delar av Indien. Älskar dem!

Gotlandstomten som fått hänga med sen vi var på Julmarknad på Gotland för 10-ish år sedan, ljusgranen dom är lite knasigt häftig men jag tror ev den kommer att pensioneras efter i år då den börjar bli litevtrasig och el ska man ju inte leka med. Ett doftljus som metalläpple från Ikea som luktar så härligt!

Ett vackert sken från söta små hus. Är ju väldigt förtjust i porslinhusen från Kählers Urbania hus men tycker att alla har dem så det blir lite tråkigt. Men dessa kändes lite roliga och kanske egentligen lite mer jag.

Och så lilla tomten, på två centimeter som fått flytta in. Så söt!