post

En söndag i bilder

Tidig morgon med frukost på Donken med Hansson och Adde. Alltid lika trevligt, men idag lyckades dom inte men något alls i köket. Hansson fick maten i en påse trots att vi skulle äta där, alla borden var skitiga, det fanns inte ett okladdigt bord, jag fick en kaffe istället för en Cappuccino och våra McMuffins sauage and eggs innehöll både ketchup och bacon vilket de inte ska. ibland är det svårt på jobbet! Och tyvärr hjälper det inte att klaga på just den restaurangen för chefen är lite speciell. Tyvärr!
Shoppat på CG i Mantorp och lyckades köpa både bambupinnar för att stötta tomaterna och 1000 hamburgersleeves. Bra dag!
En tur till Viby handelsträdgård, sista dagen dom har öppet för säsongen och 50%-rabatt på allt ochamplarna kostade 50 kr. Så mycket fint, måste åka hit tidigare på säsongen nästa år! Gynnar hellre lokala butiker än storkedjorna. Massor av pelargoner!
Vackra amplar med petunior, pelargoner och vad jag tror vad någon variant av löjtnantshjärta… men jag han ha fel. Men två av dessa fick följa med hem.
Grillad rostas som först SVades, klyftigare, majs och en hemmagjord bea. Nomnomnom!
En chokladmousse med jordgubbar till efterrätt. Så gott!

En söndag, med solsken och åskskurar, 30 grader varmt, mani/pedi samt trim för Max, och AC har gått varm. En bra söndag, med ärenden och måsten, i sin enkelhet.

TFIF!

FullSizeRender (5)

TFIG! Det har varit en lång vecka, inte jobbig på något sätt men den har känts låååååånnnnnggg…

Igår fick vi finbesök av Svärföräldrarna på snabbfika när de var påväg hemåt… Mysigt!

Jag har precis läst “lyssnat” klart på Val McDermids Andras plåga. Gillar verkligen Tony Hill TV-serien och älskar Robson Green som Tony Hill och böckerna är riktigt bra, trots att de är riktigt hemska. Om ni orkar med lite hemskheter så läs dom!

När vi kom hem från jobbet tog hela flocken en prommis och när vi kom hem så dök familjen J upp. De hade vägarna förbi och ville komma och bara säga hej. Supertrevligt och härligt med spontanbesök. Vi roade oss med att fika medan barnen sprang runt och busade i trädgården.

Nu är det kväll, vi har dukat fram plockmat mestadels sånt vi hade hemma och satt igång The Lord of the Rings. Kvalitetskväll helt enkelt!

Billa

Ikväll var vi iväg på äventyr… hela 10 minuter från huset ligger Billa. På torsdagar bjuds det nämligen på Fikabuffé och så finns det härliga växter och blommor att handla, höns att kika på, en karpdamm samt en vacker inredningsbutik “Country Interior” att strosa i. Ibland finns det även loppis och så lite special händelser. Helt enkelt ett vackert ställe att besöka, få sig en god fika och bara njuta av den fantastiska atmosfären. 

Vi åkte med grannarna Munters och fick njuta av en otroligt härlig sommarkväll med mycket prat och skratt. 

Och för att göra världen ganska liten var en av dem som drev Billa ären gammal arbetskollega till Adde. Jättekul! Nu är vi sockengrannar 🙂

   
    
    
 Det är uppdelat i lite olika hus och det finns massor att titta på, lukta på, klämma på och njuta av. Och inne i Orangeriet fanns fikat uppdukat. 

   
 Lilla Elsa plockade stenar medan vi hittade ett bord i kvällssolen, där det stundvis var väldigt varmt mot husväggen.  

    
 När solen inte längre värmde tog vi en tur genom butiken och klämde på alla fina detaljerna. Mycket vackert som jag skulle kunna tänka mig att ha hemma.

   


Så tackade vi för oss och vinkade hej då till hönsen och den praktfulla påfågeln. 

   
 Och innan vi åkte hemåt så hälsade Elsa på Max. 

  
 
Sen åkte vi den låååååånga vägen hem i kvällssolen. Supermysigt och riktigt härligt. Tack för sällskapet Muntrarna! Det får vi göra snart igen!  

  

Lördag

(null)
Vi hade en mysig dag igår med många bockar avbockade.

Tyvärr gick vår diskmaskin sönder i förrgår och att köpa en ny stod på schemat och även bortforsling av helvetesfrysen, frysboxen och även den trasiga diskmaskinen.

Idag passade vi på att äta frukost och ta en långpromenad med Max. Sen var vi in till grannarna och fikade på förmiddagen. Alltid lika trevligt! Sen blev det en promenad i solskenet och snålblåsten med dem och Max innan vi åkte in till stan för att fixa ett snabbt ärende.

Ikväll ska jag ut med jobbarkompisarna. Först en öl och sen middag, så får vi se vad som händer. Men det ska i alla fall bli riktigt trevligt.

Ha en trevlig helg!

R.I.P Nelson Mandela

Impressive sculpture of Nelson Mandela, situated at the place where he was arrested in 1962A repost from February but this might be the most appropriate tribute to one of the greatest humans to ever live… He has made such an incredible difference for the world. Rest in Peace Madiba.

A statue to commemorate the 50th anniversary of Mandelas capture by apartheid police, in Howick, 90km south of Durban. Designed by artist Marco Cianfanelli, the unique sculpture is 10m tall and made from 50 steel columns anchored in concrete to symbolize the prison.

 

Söndag

Vi är i Östergötland idag, en del att fixa med och nödvändigheter att ta tag i. Frukost i ljusets sken är ju alltid mysigt, sen var det dags att byta däck i minusgraderna. Burr! Sen vidare hem till Hansson som skulle med på hemliga äventyr, men först fika och gos med Kisse. Vidare iväg på tre hemligheter och ett och annat stopp för mat och DollarStore innan vi åkte tillbaka till Hansson och åt köttbullemackor och diskuterade dagen. Snällaste Hansson som tar sig tiden för att hjälpa oss! Sen hemmåt mot Sthlm och mamma och pappa som väntar på att få höra detaljer om dagen.

20131205-065729.jpg

20131205-065738.jpg

20131205-065749.jpg

20131205-065758.jpg

20131205-065809.jpg