post

Hemnetspaning: Visby Innerstad

Ok, denna bostad är så häftig och bockar av så många av mina ”drömmar” om en bostad på Gotland

 • Ett gammalt hus på Gotland – Check
 • Ett häftigt läge – Check
 • Något som tidigare har använts till något annat/icke-bostad som blivit bostad – Typ Check
 • Ett hus som man skulle kunna hyra ut när man själv inte är plats – Check
 • Utrymme för oss och gäster – Check
 • Bra bredbandsuppkoppling – Check, eller bör i alla fall inte vara några problem inne i Visby.
 • Havsutsikt – Nej!
 • Avskiljt – Nja, lummigt men ligger ju mitt i smeten. DOCK är det ju grönområden på andra sidan muren.

Har den bockat av alla mina drömmar, nej, men så galet häftigt!

Östra Tullgränd 8 ligger precis innanför Visbys magnifika Ringmur och bostaden i fråga gör att du nästintill ETT med Ringmuren. En fantastisk blandning av historia med nutid, med mäjlighet att höra ringmurens suckar och viskningarna från tusen och åter tusen människors röster.

 • Byggår 1600
 • Tomtarea 224 kvm
 • Antal rum: 3 varav 2 sovrum
 • Boarea/Biarea: 50/0 kvm

Fotografierna kommer från mäklarfirman Fastighetsbyråns annonser.

Söt liten stuga med allt man kan tänka sig behöva för en bostad att bo i på Ön.
Just detta är den delen jag är mest kär i…. Så jävla häftigt och vackert!
Mysigt! Kan se mig själv dra handen längst muren och bara sitta och filosofer på vad muren har hört och sett…
Mysigt!
Sovloft, skapligt utrymme trots sin lilla storlek. Men det är nog inte så mycket förvaringsmöjligheter just här. Men ljust och fräscht.
Köket har allt man kan tänka sig och mer behövs ju inte. Jag skulle nog ha valt kanske en ljusare back-splash och vita luckor för att det inte ska bli så murrig och mörkt, men jag är ju sån också.
Vardagsrummet och utrymmet in till andra sovrummet.
Ok, detta är kanske inte det charmigaste badrummet jag sett och skulle definitivt behövas göras om allt eftersom men funktionsdugligt!
Sovloft numer två!
Bastun! Så himla söt!
Så himla läckert! Älskar’t! En dröm för 5 500 000 kr.
post

Hemnetspaning: Kohagevägen 43, Vejbystrand

Denna superhäftiga bostaden finns i vackra sommarparadiset Vejbystrand. Det gamla vattentornet har renoverats till ett 6 våningsbostad med utsikt över hela Skälderviken och Bjärehalvön och Kullahalvön.

Varje våning är ca 20 kvm och en tomt på 328 kvm med förråd och en vacker trädgård, samt carport för två bilar.

Byggnadens detaljer:

 • Antal rum: 5 rum & kök
 • Antal sovrum: 1 till 2
 • Byggnadsår: 1928
 • Tak: Koppar
 • Plåtarbete: Koppar
 • Stomme: Betong
 • Bjälklag: Betong
 • Grundläggning: Betongplatta
 • Uppvärmning: Fjärrvärme, braskamin, solpaneler. Vattenburen golvvärme på samtliga plan.

Fotografierna kommer från mäklarfirman Skeppsholmen Sotheby’s annonser.

Jag blir helt betagen av bostäder som tidigare varit något annat. Vattentorn, kyrkor, missionhus, Mejerier osv. Dessa gör mig lycklig i själen!
Vattentornet har 6 våningar á 20 kvm och den översta våningen gör mig helt pirrig, utsikten och bara känslan av att se ut över hela Vejbystrand. Tänk att sitta där och titta ut genom fönstren som går från golv till tak och njuta på sommaren men även på vintern, det är magiskt!
Utsikten är fantastisk. Och den översta våningen är helt enkelt en våning för att sitta och titta på utsikt och njuta.
Med öppen spis och så härliga sittplatser att titta runt om hela utsikten. Jag kan tänka mig mörka stormiga höstdagar, med en tänd brasa och bara vädrets makt utanför fönstren!
Vi börjar på entréplan med en härligt ljus ”hall” med en vacker spiraltrappa som går hela vägen upp. Vattentornet har även en hiss, som kan vara skönt när man ska ta sig upp till Utsiktsvåningen.
Finns inte så mycket mer på nedersta planet förutom toaletten. Men det visar lite av problemen med dessa hur och det är ju att de är svåmöblerade. Men frågan är om det kanske hade varit lättare om man skippat trappan, men samtidigt så vill man ju inte bara ha hissen, det blir ett evigt väntande på att den ska komma 😉
Badrummet är ändå rymligt och innehåller en dusch, mysigt!
Sovrummet har kanske ganska mycket att önska, då menar jag inte då att utsikten inte är magisk eller så, men jag har svårt att tycka att våningssängar är sängar för vuxna människor. Jag köper att man har separata sängar men jag tycker det känns ganska jobbigt att sova i våningssäng. Det är märkligt för mig, men alla har vi olika tankar. Men det kanske inte går att få ihop en 160 säng, men jag hade i alla fall försökt att få till det, och då kanske på ett annat våningsplan.
Tvättstugan känns lite outnyttjad, men det kanske hade varit smart att ha slagit ihop en av toaletterna och denna, och då få större utrymme på en annan våning?
Vardagsrummet
Vackra gamla fönster med breda fönsterbrädor. Jag är väldigt svag för murade fönster på det här sättet och sen om man sätter en marmorplatta eller något som fönsterbräda tycker jag det är otroligt snyggt!
Köket känns välplanerat och stort!
Hissen är inredd =)
Utanför finns det en lummig trädgård med möjlighet till ute häng. Så mysigt!
Lite ”Little English Cottage” känsla som jag verkligen gillar!
Mysigt! Och privat!

Jag älskar detta bygge och även om jag absolut inte hade inrett eller renoverat på samma sätt så förstår jag varför man gjort vissa val. Jag tror nog att Vattentornet ägts av ett äldre par som inte har så mycket saker och har inte riktigt samma behov som jag har. Och som en sommarstuga kanske man inte behöver ha mer, men jag skulle nog ha gjort det lite annorlunda. Men all heder till dem som har tagit en gammal vacker byggnad och gjort den tidlös och något som kommer kunna användas länge till!

Alltså Utsikten! My god!

Hemnetspaning – Snäckklinten Visby

Adde och jag har ju en Gotlandsdröm…

…att hitta ett ställe på ön, som vi älskar, där vi skulle kunna bo i stora delar av året och sen hyra ut under sommaren. Men först skulle vi behöva hitta jobb där vi kan jobba på distans, det kan ju iofs Adde göra men jag skulle behöva hitta något som är lite mer site-oberoende, men det är mer något för framtiden. Kanske nån gång när jag startar eget…

Men trots att drömmen egentligen är ganska långt i framtiden så är det ju underbart att leta efter härliga Gotländska hus som jag kan kära ner mig i och Man oh Man, har jag hittat huset!

På Snäckklinten hittar man denna fantastiska dröm med den vackraste utsikten mot havet någonsin. Det är ett Fritidshus på 90 m² uppfört 1909 med mycket av charmen och tidens romantik bevarad. På tomten finns också ett litet gästhus på 36 m² från 1920 för alla vänner och bekanta att komma på besök. För om man ska vara helt ärlig är det inget stort hus men det är så himla underbart att jag inte vet var jag ska ta vägen. Läget är lugnt och fridfullt vid Snäck med såväl strand, natur och strövområden utanför dörren.

Ett otroligt charmigt hus på 126 m² uppdelat på 4 rum. Tomten är inte jättestor, 1 966 m² men fyllt med träd, blommor och vackra rabatter.

Egentligen behövs det väldigt få ord… bilderna talar verkligen för sig själva…

Snacka om härliga sommardagar som kan spenderas i skuggan av träden.

Insidan är verkligen inte min stil, det är plottrigt och lite för lantligt för mig. Men detaljerna är vackra och jag skulle nog inreda det väldigt lantligt men mindre plottrigt.

Jag gillar verkligen inte gult så det skulle nog bli lite vitare och det tycker jag skulle bli finare till dom röda fönstren.

Med en mindre plottrig tapet, fast ändå tidstypisk skulle det bli väldigt fint.

Vacker utsikt!

Gäststugan på 36 kvm uppfördes 1920, och har eget kök. Vinden är inredd till ett gästrum och nås via utvändig trappa. Perfekt till gäster!

Ett lite större problem med huset är att Snäcks Annex som ligger strax nedanför fastigheten, ca 30 m framför, är planerad att byggas om till 9 st radhus i två plan. Det gör ju att utsikten kommer att förändras men har man tur så stör de inte så mycket. Eller så gör det det, det är ju det som är så svårt att säga… 
En riktigt dröm!

Phot cred: Bertwig

Hemnetspanning – Örebro

Hittade en nätt liten villa som jag tänkte visa upp om ni är i behov av en sommarstuga eller permanentboende med stil!

En pampig 20-talsvilla med en stor parkliknande trädgårdstomt om 7 559 m², en otrolig boyta på 280 m² indelat i 10 rum.

Verandan är to die for… med en vink mot amerikans kolonialism.

Detaljerna inomhus är väldigts tidstypiska för ett 1920-tals hus med vackra träsnickerier och högt till tak.

Men det finns också dessa horribla inslag av trä-mardrömmar. Köket innehåller så mycket trä att den nog självmant utrotat en hel skog. Att kombinera trägolv, trätak, träväggarna OCH träluckor var nog en dålig dag hos inredaren.

Luftiga och ljusa sovrum med stora möjligheter. Spegeldörrar och vackert patinan golv.

Förutom rummen där det har valts att ha träpanel på väggarna. Det må vara tidstypiskt men fult som stryk.

Och badrummen behöver fräschas upp rejält men ytorna gör att det kan bli mäktiga vackra badrum som innehåller både badkar och dusch.

Potentialen är enorm! Ett magiskt hus som i rätt händer kan både vara en tidskapsel till 1920-talet men också en pampig och top-notch bostad.

Photo cred: Mäklarhuset.

Hemnetspaning – Uddevalla

Välkommen till Villa Skanskullen som även kallades Thorburnska villan.

Villan ritades av arkitekten Eugen Thorburn. Hans tidigare verk var minst lika imponerande Strömstads stadshus, Flickskolan i Uddevalla och Lundenskolan i Göteborg. Dessutom har han ritat Kungsportsbron i Göteborg, skolhuset på Gustafsberg och flera vackra sekelskifteshus på Lagerbergsgatan i Uddevalla.


Denna fantastiska villa som byggdes 1890 ligger på Nonnens väg 8, Uddevalla och är en treplansvilla i sutteräng. Dom 202 kvm är indelade i12 rum varav 4 sovrum.


1921 drabbades villan av en brand men kunde räddas och restaureras. I villa bodde då systrarna Rosa och Margaret Thorburn. Systrarna dog år 1951 med bara tre dagars mellanrum och villan skänktes då till Uddevalla församling. Villan har en tid fungerat som sjömanskyrka.

Villa Skanskullen har tre våningsplan samt stor vind och källare. I entréplanet finns en komplett bostad med kök, matrum, sovrum, allrum, toalett och tvättstuga/duschrum. På nästa våningsplan som ni når via det imponerande trapphuset med höga vackra fönster hittar ni de sociala ytorna med bland annat en pampig matsal, allrum, bibliotek, kök och serveringsrum.

Trapphuset leder er vidare upp till den mer privata våningen med tre sovrum, allrum samt badrum/tvättstuga..


Som en väldigt exklusiv alpvilla i Uddevalla.


Vackra detaljer utomhus som skapar mervärde!


Inne är villan lika spektakulär med häftiga detaljer och fina material.

Massiva fönster håller denna relativt mörka trävilla ljus och vacker.

Detaljerna ❤️

Små vrår och smart använda ytor.

Udda detaljer.
En otroligt läcker villa med många häftiga detaljer! Mycket historia och ett hantverk som var dåtiden top notch! En del av Svensk historia som är vackert bevarat. Makalöst!

Photo cred: Svenskfastighetsförmedling

Hemnetspaning – Helsingborg

Villa Minnet, en superb villa på 420 kvm mitt i Gantoftas naturreservat, med bästa läge, träd och vindens sus som grannar. Här finns ett stort härligt kök, många rum att spendera tillvaron i, generösa sovrum, badrum, ett härligt orangeri, en sutterängvåning som är perfekt för egen verksamhet eller som kan passa att hyra ut.

Som ytterligare plus har du cykelavstånd till havet och 7-8 minuters bilfärd till Helsingborgs centrum. Du bor alltså så naturnära som möjligt men ändå stadsnära med alla bekvämligheter som Helsingborg har att erbjuda.

11 rum, stor terrass och ett orangeri. Härliga ljusinsläpp, kakelugnar och lutade furugolv i hela fastigheten.

Dubbelgarage med automatiska dörrar och stora förrådsutrymmen.

Huset byggdes 1909 men har alla moderniteter man kan önska sig.

Men renoverat med en tanke på att framhäva det vackra som huset har att erbjuda och spara detaljer som gör huset unikt. Älskar enkelheten i detta rummet men jag vet inte om rummet är anpassat för att leva i eller bara vara vackert och stilrent. Men jag älskar att man har sparat borden i taket och golven. Det är fantastiskt vackert!

Denna är min favoritfärg på väggar! Jag älskar denna mörka petroleum blå även kallad Teal. Om jag skulle kunna ha allt i denna färg skulle jag köpa det. Älsk!

För en lilla nätta summan 10 595 000 är huset ditt. Och ja, det är magiskt!

Photo cred: Svensk fastighetsförmedling

Hemnetspaning: Linköping

Denna unika bostad är nu till salu, Linköpings minsta höghus. En totalrenoverad före detta transformatorstation som byggdes 1924 har gjorts om till ett trevårningsvilla i modern standard. Boarean är hela 66 m2 med en tomt på 222 m2. Huset är uppdelat i 2 rum och kök varav ett sovrum med massiv trappa i ek från första våningen som innehåller kök till vardagsrummet på mellanvåningen och till sovrummet högs upp i huset. Ett unikt boende i ett lugnt område i centrala Linköping.

Utsidan är väldigt fin, jag gillar verkligen att de har bevarat stilen men ändå håller sig till områdets färger och stil. Det enda som visar på denna före detta transformatorstationen är ovanför dörren med blixtrarna =)

Ett litet höghus i knasigt liten storlek.

Lugnt bland de andra flerfamiljehusen.

Tyvärr syns inte dekorationen över dörren på dagen men lite kan man se glasarbetet.

Tyvärr blev jag ganska oimponerad av insidan. Jag tycker verkligen inte att det är renoverat på rätt sätt. De har verkligen bara renoverat bort allt som varit och det kanske är för det inte gick behålla något, men samtidigt känns det som att man då kanske får försöka skapa något som skulle passa in. Inredningen är bara så vit… =(

Och tyvärr är det samma sak i köket… Det känns som ett ganska oimponerande kök trots att jag verkligen gillar golvet och det gråa kaklet. Vet inte om det kanske är för att jag inte gillar listerna vid golvet men det ser tyvärr billigt ut =(

Fina detaljer, gillar verkligen marmorskivorna i fönstren.

Sovrummet högst upp med många härliga ljusinsläpp och jag gillar att de har laserat taket vitt.

Detaljerna är som sagt trevliga.

En bild från hur det såg ut tidigare… Om jag hade gjort om denna transformatorstationen skulle jag ha försökt att behålla väggarna lite mer som de är i denna bild och använda mig av mer metall för att få lite mer industriell känsla. Kanske försöka införskaffa några mätare som finns på bilden ch inreda med liknande. Lite mer industriellt helt enkelt… För att behålla lite av charmen… Men alla är vi ju olika så klart =)

Foto cred: Länsförsäkringars fastighetsförmedling

 

Hemnetspaning: Sollefteå

En underbar 4 hektars gård från 1890 med oändliga möjligheter. Otroligt prisvärt strax utanför Sollefteå.

8 fantastiskt vackra rum varav 4 sovrum, med en boarea på 410 kvm. Så stora ytor är givet och många möjligheter! Detaljer så som kakelugnar och trägolv i hela huset och huset har mängder med charm.

Kök med sten-bänkskiva och stort skafferi, härligt lantligt kök med stora ytor för att umgås med familj och vänner.

Detta härliga badrum var läckert tycker jag. Gillar träbadkaret skarpt och det svartvita golvet som finns i flera av husets badrum/toaletter. Gillar en röd tråd!

Vackert med dessa dova färger och mycket trä, trots att jag egentligen inte är så förtjust i trät.

Härliga stora ytor!

Foto cred: Fastighetsbyrån

Hemmetspanning: Ljusne

Länge sedan vi körde en Hemnetspanning tycker jag, ja, det finns ju inte brist på fina hus, men brist på ork helt enkelt. Hösten har börjat lite tufft för mig i år, men men det får vi råda bot på ?

En f.d. baptistkyrka i Myrbacka är till salu. Myrbacka ligger i Ljusne några mil från Söderhamn.

Kyrkan byggdes 1931 och har rn boarea på 108 kbm och en biarea på 267 kvm, dvs en stor kåk. Det finns 6 rum, varav 3 sovrum och två kök.

Renoveringsbehovet är stort men potentialen är ännu större. Titta bara på denna underbara sal, ljuset flödar och det skulle bli ett fantastiskt vardagsrum!

Älskar gamla kyrkor omgjorda/eller som väntar på att bli omgjorda till bostäder. Det bara skriker i hela min kropp att köpa! Men vad ska jag med ett stort hus i Ljusne att göra? Sommarstuga perhaps? ?

Priset är fantastiskt om man är villig att lägga ner lite kärlek i huset, 695000 kr. Köp, köp, köp!

Alla bilder tagna av Svensk Fastighetsförmedling.

Hemnetspanning – Motala

En väldigt speciell fastighet ligger i dagsläget till salu, en riktig pampig och läcker fastighet med mycket historia.

Tosska Villan byggdes 1873 och tomten ligger på Kvarnön med Motala Ström på ena sidan och Göta Kanal på den andra. Huset byggdes av ”Motala-kungen” John Andersson och gick under namnet Villa Strömsborg.

Villans 419 kvm är uppdelade på två våningar, med källare och ett vackert tornrummet en härlig utsikt. Entréplan har 4 meter i takhöjd och är enormt vackert.

Det är verkligen ett välbevarat hus med vackra eldstäder och vackra trägolv pryder hela huset.

Förutom magisk utsikt från trädgården mot olika vattendrag har tomten även ett poolområde med utespa och poolhus. I poolhuset finns även en gästvåning, lyxigt!

Ett underbart vackert hus med detaljerna från förra sekelskiftet bevarat. Vackra spröjsade fönster, färgerna är extremt tidstypiska och enkla men eleganta.

Och utsikten, ja den säljer ju sig själv!

Älskar att huset har ett serveringsrum i anslutning tillköket och matsalen. Att bevara dessa gamla traditionerna tycker jag är så härligt och ett härligt kulturarv.

Med en nätt liten prislapp på 50 laxar under tio millar, är det småpotatis om man plaskar i den ankdammen, men för en helt vanlig Svensson är det att vinna på Lotto som krävs, ja eller bara njuta av de vackra bilderna ?

Bilder: Residence.