Vitlökssmör

Till midsommars fläskfilen så tänkte vi göra eget vitlökssmör. Och ja, det var grymt lätt och smakar 100 gånger bättre än köpt vitlökssmör. Vi som gillar vitlök, kanske tog i lite väl mycket med mängden vitlök, men jag var tvungen att bli av med den, eftersom den började bli gammal. Jag använde mig av 4 st vitlökar (!!!) och 250 g smör. Och körde allt genom en mixer tills slät. Sen gjorde jag rullar av det och la i frysen. Sen skar jag rullarna till bra 2 personer storlekar och la tillbaka i frysen. Att tilläga så gjorde jag två stycken olika sorters smör – ett chilismör också – piri piri och starkt paprika pulver.

Om jag skulle göra det igen skulle jag mixa vitlöken först innan jag hade i smöret. Lättare att få vitlöken i småbitar då. Och kom ihåg att lägga i plastpåsar så att du inte”stinker” upp hela frysen.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen – Photographer © 2005-2011 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .
This entry was posted in Food.

Lämna ett svar