En kväll för några veckor sedan var Adde och jag och åt på Grill. Grill är en restaurang i F12-gruppen och en av stjärnkoken Melker Anderssons restauranger. Grill är tänkt som en mötesplats med god mat och trevlig avslappnad atmosfär, med något grillat till/på varje rätt.
Atmosfären var något man direkt kände av. Det var avslappnat och mysigt, lummigt lite som att äta i ett gammalt bibliotek hos en gammal släkting. Hemtrevligt och hemtamt, med urmysig personal.
Eftersom Adde tidigare varit på Grill så fick han vara lite av en guide och det var så mysigt att vara där med min finaste. Det skulle bli en otrolig upplevelse och vi började med varsin fördrink – Adde en F12 öl från Nils Oscar Brewery…
och jag tog en fantastisk drink som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på men innehöll Lemonciello, mynta och gin (tror jag). Den var otroligt god – fräsch och god!
Ytterligare ett rum i restaurangen…
Bröd korgen.
Min förrätt – Gambas “El Hierro” – räkor, vitlök, chili, citron och krutonger. Fantastiskt! Fick jag detta varje dag för resten av mitt liv skulle jag vara så nöjd!
Addes förrätt (tyvärr väldigt mörk) – Skogssvamp “Gilroy Festival” med vitlöksbröd, kapris och parmesan. En persiljesås till var pricken över i.
Till middagen valde vi en Valpolicella Ripasso.
Till huvudrätt fick man en färgglad trädgårdssallad…
…ugnsrostade grönsaker…
… två såser – bearnaise och en rödvinsreduktion. Sen fick vi även välja på pommes frites eller vedugnsrostad Bjärepotatis – så vi tog en av varje…
Sen var det ett val av kött också… Och det var egentligen inte ett svårt val för oss, men vi valde en OXFILÉ – Charolais som var hängmörad i 30 dagar och en OXRYGG – SP Longhorn som vi delade på. (Tyvärr blev det väldigt mörka bilder på köttet.)
Köttet var magiskt! Riktigt fint kött med mycket smak och grillade till perfekt temperatur. Mört, smakrikt och så gott. Tillsammans med tillbehören blev det en veritabel fest! Supergott!
Om vi inte haft något att prata om skulle vi kunnat bläddra i Carl von Linnés Gotländska Resa… Och till sist blev det så klart en dessert. Inte riktigt för att vi var hungriga utan för att de lät så goda =) Jag tog en CRÈME BRÛLÉE ”PAUL BOCUSE” med Tahiti-vanilj…
Och Adde en CHOKLAD ”BROWNIE” med körsbär, whiskey, pecannöt…
Vi var så mätta och belåtna efter en så underbar middag. Vilken kväll! Rekommenderas varmt till er alla!
Sen var det dags att ta sig hemåt i höstnatten genom en “dimma” av mätthet på både underbar mat och kärlek till min finaste.
[…] är ju ett väldigt mysigt ställe som påminner lite om Grill, samma stuk men kanske lite mer åt Cirkushållet men mysigt och […]