Food, Smartson

Fisherman’s Friend Spearmint & Tropical

Jag fick hem Fisherman’s Friends nyaste smaker Spearmint och Tropical i samarbete med Smartson.

Fisherman’s Friends historia

Fisherman’s Friend är en omtyckt klassiker som utvecklades redan 1865 av en ung apotekare vid namn James Lofthouse.

År 1865 var staden Fleetwood i Storbritannien känd för sin stora fiskeflotta och sina fiskare som arbetade i extremt tuffa förhållanden i norra Atlanten. Den kalla och fuktiga miljön orsakade ofta hosta, halsont och förkylningar. James Lofthouse, en ung apotekare i staden, blandade till en stark vätska innehållande mentol och eukalyptus som lindrade de hårt arbetande fiskarnas besvär. Glasflaskor var dock opraktiska till havs så Lofthouse tog fram ett alternativ i form av pressade pastiller. Halspastillerna blev snabbt så populära bland fiskarna att de inte ville lämna hamnen utan sina ”vänner” som de kallade pastillerna – namnet Fisherman’s Friend var fött.

Produkterna ska enligt Fisherman’s Friends

De nya smakerna är något mildare än de extra starka Fisherman’s Friend Original men ska fortfarande verka både uppfriskande och effektivt. Enligt Fisherman’s Friend är det pastiller med många användningstillfällen men som passar extra bra när du vill fräscha upp andedräkten och få en godare smak i munnen

20131206-130445.jpg

20131206-130452.jpg

Båda pastillerna är mildare än de andra produkterna i Fisherman’s Friend. Spearmint smakar för mig som tuggummi, för det är min favoritsmak på tuggummi. Och Tropical smakar såväl tropiska frukter som mentol. Jag blev inte lika förtjust i den som Spearmint. Dessa är goda och jag skulle nog använda dem mer som tuggummi eller något gott att suga på när man är sugen istället för godis.

Du kanske också gillar…