Design, Moving

Att redan börja planera

Sen jag berättade om vårt nya liv så har vi fått många härliga kommentarer, många lyckönskningar och hejarop. Det känns jättekul och spännande! Tack!

Än har vi inte hittat något hus, det har inte funnits speciellt många ute på hemnet. Tyvärr.

Men det gör ju inte att jag har börjat fundera på inredning. Det är ju lite som att ta ut segern i förskott men för mig är det ett sätt att hålla mig lugn och det är ju en del av min personlighet att planera och inreda hela hus utifrån en liten bild. Jag ser framför mig hur huset kan se ut och vad vi skulle kunna göra, potentialen…

Första steget för mig känns som att det är att försöka komma på vilka möbler vi faktiskt redan har och vad som skulle vara saker vi behöver köpa. Vad som skulle vara snyggt tillsammans och vad vi skulle göra och hur.

Jag har kommit på att vi har faktiskt ganska få möbler, vilket både är skönt och skrämmande. Som vi har bott hittills har vi gjort oss av med väldigt mycket och sen har vi inte behövs så mycket eftersom vi bott delvis möblerat.

Jag gillar enkla, stilrena och vackra möbler och blandar gärna gammalt och nytt och lite olika stilar. Sen är det detaljerna som skapar helheten, detaljerna som skapar det personliga och detaljerna som gör ett hem till ett hem.

Som bas har vi en del IKEA-möbler som resten av svenska folket och det blandas med fynd från 30-talet från skytteklubben, loppisfynd, saker vi fått ärva och så andra klenoder vi hittat.

Men jag tänkte börja med basen från IKEA, det är den enklaste att beskriva och visa bilder. Många av fynden ligger fortfarande på vinden hos mamma och pappa eller i källaren hos Svärföräldrarna och dem har jag inga bilder på just nu.

Vårt middagsbord, Bjursta, som vi köpte på vägen hem från en Bruce Springsteen-konsert i Göteborg, 2008. Vi hittade det på fyndavdelningen utan en skråma för en bråkdel av priset eftersom det hade returnerats utan kartong. Men med hjälp av filtar fick vi hem det inuti bilen utan några problem och det blev så himla bra!20140120-174622.jpg

Till bordet blev det Börje-stolarna, enkla och stilrena. Egentligen var tanken att de skulle vara ett par stolar som fungerade något år tills vi hittade något annat men vi använde dem i tre år och trivdes så bra med dem. Visst det finns snyggare stolar men jag gillar dessa…20140120-174748.jpg

Till dessa köpte vi även 5 st väggskåp som inte verkar finnas på IKEA längre. Jag tror att de från början var DVD-förvaring, men vi använde dem som vitrinskåp för våra kristallglas från Kosta Boda. Jag gillar verkligen inte stora klumpiga vitrinskåp för de äter upp rummet, men dessa fungerade riktigt bra. Och dessa hoppas jag att vi kan använda igen. Med led belysning och snygg upphängning blev det lite av ett vackert ljusspel i vardagsrummet.

2014-01-21 skåpTill dessa användes massor av läckra detaljer som textiler, fårskinn, ljuslyktor och andra personliga detaljer som skapade en vacker matsal. Något vi trivdes så bra i och hoppas kunna göra igen. Så matsalen behöver egentligen inga möbler, beroende på hur stort det är och vad vi behöver för förvaring. Vi skulle behöva ytterligare några stolar och kanske ett konsolbord men det är ju svårt att säga.

Nästa gång tar vi ett annat rum och ytterligare möbler vi har, vilket faktiskt inte är så himla många till. Vi får väl se det hela som en liten bygga på med mer möbler när vi hittar excersis också, för varför ska man ha allt på en gång? Det ska bli riktigt roligt att få inreda ett nytt hem =)

Du kanske också gillar…