Idag är det säsongspremiär för Fototriss, något som jag verkligen saknat i sommar. Jag har tyvärr lagt av mig lite med fotograferingen och det känns inte speciellt kul, så jag hoppas kunna komma igång igen nu med hjälp av Fototrissen.

DET FÖRSTA TEMAT
… efter sommaruppehållet är FÖNSTER. Gamla som nya, stora och små, vackra eller konstiga, krusidulliga eller stilrena – ja alla sorters fönster som gör sig på bild vill jag att ni ska visa upp i säsongspremiären av trissen.

Nu tänkte jag lite annorlunda eftersom det stora i vårt liv just nu är vårt stora, nya och orenoverade hus som har våra tankar varje minut i vårt liv. Och då är det fönstrena där vi spendrar mest tid och de som betyder mest för mig…

Första fönstret är ett av många i vårt ljusa och vackra vardagsrum. Vid just detta fönster står vårt matbord och det är här vi äter frukost och middag. Och jag tycker det är en väldigt vacker utsikt. Och jag älskar att vi kommer kunna följa årstiderna med trädet utanför fönstret…

2014-08-23 Fototriss - fönster 03

Jag har ställt en vacker pelargon i fönstret som är väldigt liten och nätt men passar fint tycker jag…

2014-08-23 Fototriss - fönster 01

Sen är det egentligen mest speciella fönstret i huset, fönstret i vår ytterdörr… Som är ganska vacker i sin enkelhet och ger oss ljus i vad som skulle kunna ha blivit en väldigt mörk hall. Vi får se om vi behåller dörren men just nu är jag väldigt glad i den i alla fall… Jag tycker den är extremt vacker…

2014-08-23 Fototriss - fönster 02

Hur ser era fönster ut?

34 thoughts on “Fototriss: Fönster

 1. Det er fint å ha matbordet ved et fönster. Å sitte der å følge årstidene..! Forstår at du gillar f¨nstret i dörren! Lykke til med husprosjektet! Kari

 2. Lite som att bo i trädgården känns det som och jag gillar bild två med skärpan på pelargonen, läckert! Fönstret i dörren är fint med sin speciella form.

 3. Koselig med hjemmehos-triss 🙂
  jeg ser du har regnmåleren på plass 🙂
  Ha en flott søndag 🙂

 4. Fint ljus i andra bilden 🙂 Snyggt fönster i ytterdörren och en fin ljus utsikt till frukost o middagsbordet! Sedan tycker jag det är kul att du tänker till vid val av fönster. Lycka till i valet! Jag några helt egna designade fönster i mitt hus, och är på väg att bygga ut en matsal där det kommer att bli lite extra 😉 Tack för kommentaren!

 5. Den där vyn kommer du att kunna följa årstiderna med kameran i direkt från soffan. Sen en 60-talsdiamant i sista bilden. Ett tips till vardagsrummet. Eftersom du gillade mina regnbilder, varför inte låta trädgårsslangen göra jobbet på utsidan av fönstret en mulen dag, ta det lite försiktigt bara så du inte får in fukt där den inte skall vara. Sen snabbt in och fota när det rinner nedför fönstret.

 6. Så spännande att ta tag i och renovera ett eget, stort hus!
  Tror att ni kommer att ha många fina fönster där, och visst är ytterdörren vacker! Hoppas den går att behålla.
  Berit E

Comments are closed.