Food, Photography, Recipe

Vaniljpannacotta med hallon

2015-01-14 nyår 07

Recept baserat på Pernilla Wahlgrens pannacotta
4 portioner

3 st gelatinblad
5 dl vispgrädde
1 st vaniljstång
0.5 dl strösocker
Hallon

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten tills de blir mjuka, ca 5 minuter. Häll grädden i en kastrull. Klyv vaniljstången och peta ner fröna i grädden, lägg ner stången också. Tillsätt sockret och låt gräddblandningen koka svagt några minuter. Ta kastrullen från värmen. Ta upp gelatinbladen och krama ur lite vätska. Lägg ner dem i grädden och rör med en visp tills de har smält. Fiska upp vaniljstången och häll upp pannacottan i portionsglas. Låt svalna och ställ sedan kallt i minst 2 timmar. Toppa pannacottan vid servering med hallon.

Du kanske också gillar…