Food, Recipe

Semelkladdkaka

jag fick ett tips från min kollega Dejmdon om en Semelkladdkaka. Varesig hon eller jag är speciellt förtjusta i semlor men hon tyckte denna var riktigt god och då blev jag väldigt sugen att testa den. Idag blev det då dags, Hansson och Adde mekar bil och de ÄLSKAR ju semlor, så det kändes perfekt till eftermiddagsfika. 



Och ja den var väldigt smaskig, helt klart ett trevligt substitut till semlor och till andra kladdkakor. Denna skulle jag kunna tänka mig vara underbart god med en hallonkompott på somaren. 



Receptet kommer från början från bloggen Smaskelismaskens

Semlekladdkaka (ca12 bitar)

  • 150 g smör
  • 2 1/2 dl socker
  • 3 ägg
  • 2 dl mjöl
  • 1 generös tsk kardemummakärnor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 100 g mandelmassa

Servering

  • Florsocker
  • Grädde

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 C.
  2. Smält smöret och ställ för att svalna. 
  3. Blanda ihop ägg och socker. Vispa inte, utan blanda bara ihop det.
  4. Mortla kardemummakärnor a och häll ner i äggsmeten tillsammans med vaniljsockret och saltet. 
  5. Vänd ner mjölet och blanda ut med en gaffel. 
  6. Riv mandelmassan och tillsätt i smeten. 
  7. Fäst bakplåtspapper i en springform och smöra kanterna. Häll i smeten och skaka formen lite för att få ut luftbubblorna. 
  8. Grädda i 20-25 minuter, till gyllene. 
  9. Låt kakan svalna och ta ut den ur formen. 
  10. Pudra på florsocker precis vid servering och servera med grädde. 

Du kanske också gillar…

2 kommentarer

  1. […] tänkte att jag skulle tipsa en liten kaka som både semmelälskare och semmelhatare gillar – Semelkladdkaka! […]

  2. […] hemma så gör jag en Semelkladdkaka med härliga kardemummasmak och så lite segmjuk. I like! Receptet har jag skrivit ut tidigare och det rekommenderas varmt, även för en icke-semel-älskare som jag […]

Kommentarer är stängda.