Me

Brännskadan

Äckelmagade sluta läs nu… =)

För 2 veckor sedan brände jag mig på en stekpanna och det blev ett ganska stort brännsår på ca 7 * 3 cm. Kan rekommendera att inte lägga en stekpanna på armen! Det har svidit och varit ganska otrevligt men jag har behandlat det med hydrokortisonkräm och haft kompresser på i stort sett i två veckor. Och nu äntligen är det mycket mycket bättre. Nu gäller det bara att smörja in ärret flera gånger om dagen så att jag förminskar ärret så mycket som möjligt.

Här kommer ett litet förlopp i bilder… Första samma dag som jag brände mig, efter att jag haft en påse frysta sugarsnaps på i ca 2 timmar. Andra bilden efter ett par dagar och sen tredje ytterligare ett par dagar, såg rätt äckligt ut och fjärde ytterligare några dagar senare… iikk. Sista bilden är tagen igår… Nu ser det riktigt bra ut, yay!

Ett litet tips om ni bänner er, om det är större än er handflata så bör man åka in till akuten. Och kör inte så kallt vatten på brännsåret utan ta hellre rumstempererat vattnet så kan du ha det under vatten längre. Mer info hittar du hos 1177.


  
  

Du kanske också gillar…