Food

Trinidad Scorpion Chilli Peanuts

När jag ändå beställde en present till min fina kollega S som slutat på företaget så passade jag på att även beställa något som jag länge har gått och funderat på att beställa, Trinidad Scorpion Chilli Peanuts. Adde och jag älskar stark mat och vi försöker testa alla starka kryddor och maträtter som vi hittar. Lyckan var ju total en kväll i Indien när jag hittade en Vindaloo som gav mig en sån spark i ansiktet att till och med jag grinade.

FullSizeRender

Dessa har jag gått och spanat på flera gånger men känt “hur starka kan de egentligen vara?” Men nu så beställdes de hem och jag gav dem direkt till Adde för att testa. Burken öppnades och inuti låg det en lapp med varningstext och en liten metalpåse med en handfull nötter. Sagt och gjort vi sniffar lite på nötterna, de ser ut som vanliga nötter med chilipulver på och så in i munnen. Först kändes det inte av så mycket, utan var en behaglig hetta, men sen blev det värre och värre. Det är nog första gången jag någonsin behövt dricka mjölk och äta vitt bröd sådär rakt upp och ner… Det ar helt klart stark och det kan man ju förstå när det står att styrkan ligger på 1.2 millioner Scoville. Det är jävligt mycket!

Dessa är alltså inget man tar en handfull av åt gången utan det räcker gott och väl med en jordnöt, eller kanske en halv…

Men känner man sig manad så bjuds det mer än gärna på en nöt, om man skulle känna sig manad att prova på!

Du kanske också gillar…