Shopping, The Crazy Three

The Roadtrip

Idag bar det av på “långväga” äventyr… till bl.a Ullared!

Jo då, nu skulle det bli av för oss, herregun! Adde och Hansson hade inte tidgare varit och jag var där sommaren när jag tagit studenten med Grevinnan, K2 och Berget. Vi var inte så imponerade då, men den var ju 15! år sedan.

Vid 05.45 hämtade vi en sömning Hansson, som denna gång fått med sig kaffe =) Vi fick en otroligt vacker morgon att titta på när vi susade söderut.
2016-08-22 Roadtrip till Ullared (1)

Solen sken och det såg ut att bli en väldigt vacker dag. Så det var tur att Max fick stanna hemma i hundgården, så slapp han en varm bil. Vi åt frukost bestående av äggmackor i bilen och blåbärsmuffins, sån där perfekt bilfrukost. 2016-08-22 Roadtrip till Ullared (2)

Vi morsade på ruinen i Brahehus och tittade på Visingsö i soluppgången. Sverige är verkligen otroligt vackert! 2016-08-22 Roadtrip till Ullared (3)

Dagens första stop var hos en vapensmed i Huskvarna. Adde skulle lämna in sin nya bössa och så det passade väldigt bra att göra det när vi ändå skulle åka förbi.

Så det blev ett snabbt stop i Huskvarna för inlämning och tankning och sen åkte vi vidare till Ullared. Vi kom fram och det var inte så många på plats ännu, vi kom fram vid strax efter nio. Vi valde en bra vagn och vässade armbågarna, samt gjorde oss redo för shopping.

2016-08-22 Roadtrip till Ullared (4)

Det visade sig vara ganska onödigt att vässa armbågarna eftersom det var väldigt tomt och ingen kö alls till butiken. Iofs var det superbra för vår del men det tog ju lite av upplevelsen… Haha, nej, jag skojar bara… det är en upplevelse jag helst slipper. Jag känner egentligen inte för att ha den där Ullared-upplevelsen som alla andra verkar vilja ha… Jag ville bara kolla om det verkligen finns fynd att hitta. 2016-08-22 Roadtrip till Ullared (5)

Det första vi såg när vi kom in i butiken var att det var en skylt som berättade att de höll på att filma “Ullared säsong 5”. Vi höll på att vända i dörren men vi tog modet till oss och gick vidare på jakt efter ett filmteam så vi kunde gå så LÅNGT ifrån dem som möjligt och bara fokusera på att fynda.

Och ja, det fanns fynd att hitta. Vi hittade massor med roliga saker och var klara på ungefär 2,5 timme och hade då handlat en kundvagn tillsammas. Mestadels Adde och jag men Hansson hade också hittat mycket fint.

I kassakön så såg vår vagn ut så här… med alla våra fantastiska fynd…
2016-08-22 Roadtrip till Ullared (6)

Och efter vi hade betalt och packat undan i påsar såg det ut såhär… 2016-08-22 Roadtrip till Ullared (7)

Vi handlade allt möjligt, men det mesta köpte vi för att vi ändå tänkt att köpa hemma, fördelen var att det var ungefär 50% rabatt mot hemma. Det är nice! köpte mängder med hundgodis och en cykelhållare så att vi kan cykla med Max. Sen köpte Adde bössfodral och andra jaktprylar samt verktyg och jag köpte köksprylar och saker till huset samt lite smink. En riktigt härlig variation med hur mycket bra saker som helst, jag gillar verkligen deras hus och hemavdelning – det är där jag hittade mest fynd och kände att jag gärna hade spenderat mer tid vid. Så vid nästa besök blir det nog mer tid där känner jag….

Sen packade vi in allt i bilen och vi kunde ändå dra över insynsskyddet så alltså hade vi inte på något sätt handlat mycket… =) Vi gick till Subways till lunch vid strax innan 12 och det var såå gott och helt tomt på folk. Alla tre älskar Subways men det ligger så dumt i Linköping så vi äter nästan aldrig det.

Efter lite lunch blev det ett snabb besök på Wildmark i Ullared så killarna fick tillbaka känslan av att vara killar och inte små fnissiga småpojkar som hittar skatter på Ullared =)  2016-08-22 Roadtrip till Ullared (8)

Sedan var nästa stop Torsbo Handel, en väldigt välkänd vapenbutik. En glad Adde var det som hittade några av de grejerna som han letat efter och nu slipper han frakten från butiken eftersom vi ändå passerade.  2016-08-22 Roadtrip till Ullared (9)

Sen for vi norrut igen till Huskvarna för att hämta en färdig bössa och sen åkte vi hemmåt igen. Nästan 12 timmar senare körde vi in på uppfarten igen för att träffa en så lycklig Max. Vi var supernöjda med våra inköp och vår roadtrip. Vi har bestämt att vi kommer göra om resan igen för vi hade det riktigt roligt men vi kom fram till vi fortfarande inte förstår vad folk åker till Ullared i flera dagar för. Eller varför de skulle behöva handla i 8 timmar eller varför folk är så himla intresserade i att åka tiotals mil för att köpa billiga plastpåsar… Det för mig förblir ett mysterium!

Men tack för denna gången Ullared, det var riktigt roligt!

Du kanske också gillar…

1 kommentar

  1. […] dags för vår halvårstradition till Ullared. Ja, tradition och tradition, det har ju bara hänt två gånger tidigare men det är ju det som krävs för en […]

Kommentarer är stängda.