Adde, Geocaching, Hansson, The Crazy Three

En utflykt till Gränna

I dag tog vi och ställde in GPS:en mot Gränna och tog en dagsutflykt tillsammans med Hansson. Vi tänkte att det skulle vara en trevlig liten dagsutflykt med geocaching, promenader och så hade vi siktat in ett bra ställe att äta lunch på. Vädret visade sig dock tyvärr inte från sin bästa sida men som det så fint heter “Det finns inga dåliga kläder…”

Vi kom iväg relativt sent för att ta en dagsutflykt eftersom vi dels skulle vänta på en VVS-kille som skulle till Hansson dels för att någon skulle köpa en iWatch (läs jag) men det kan vi ta en annan gång.  

Vi tog småvägarna till Gränna, försökte undvika E4:an och tog vägen via Mjölby, Hästholmen och så “Blomvägen” via Ödeshög till Gränna. Det innebär att vi fick många vackra utsiktsplatser över Vättern och ett par geocacher på vägen. Bland annat GC131NM eller Utsikten.  

Väldigt lummiga vägar som slår E4:an varje dag i veckan!

Vi åkte vidare och snart var i Gränna där vi åkte direkt till Kaffestugan för lite lunch. Vi hade fått tips från flera håll på att Kaffestugan var väldigt mysigt ställe med supergod Räkmacka. Det ligger uppe på Grännaberget och det går både att gå upp till fots och åka upp med bil. Vi valde att ta bilen dit eftersom vi inte riktigt visste hur jobbigt det hade varit att ta med Max upp utan att ha bil och bur tillgängligt vid stugan. Det visade sig vara en bra plan.

Vi ställde bilen på parkeringen och gick den korta biten till Kaffestugan på Grännaberget. Ett riktigt mysigt litet ställe som jag kan tänka mig är extremt populärt på somrarna. Nu var det vi och 4-5 gäng pensionärer som hade tagit oss upp för lunchen. Så jag tror att det är ett pensionärstillhåll av rang på vardagarna och det tycker jag alla pensionärerna gör rätt i, otroligt mysigt ställe och god mat =) Först möts man av denna klockstapeln…

Och sen kommer den söta lilla stugan, som ligger precis på kanten av berget och omringat av Grännabergets Friluftsmuseum.

Välkomna!

En liten alpstuga uppe på berget. 

Och utsikten är magisk!

Menyn innehåller en hel del godsaker men vi åkte hit eftersom vi fått tipset om deras Räkmacka och då finns det ju inte så många alternativ tycker jag. Räkmacka it is och vi blev inte missnöjda. Vi fick maten superfort trots att det var mycket folk och den ser magiskt ut. 

Så smaskigt! Mums!!!

Och utsikten, ja…

Vädret var som ni ser kanske inte det bästa, men vi slapp i alla fall regnet. Trodde vi… Adde, Hansson och Max tog en tur upp för berget via en promenadslinga som heter Trollstigen och jag tog bilen ner till Gränna. Vi skulle träffas där nere och så fick killarna leka av sig lite. 

Jag fick fina bilder uppe från berget på Max och killarna plockade geocachen GC1198F Lusthuset. 

Sen började det regna, togregna och jag tänkte att killarna skulle vara dyngsura när de tog sig ner på berget. Tyvärr så lyckades jag heller inte ta mig till utsagt mötesställe eftersom det inte gick att köra på alla gatorna i byn, det var lite för stora backar. Men ställde mig i närheten och hoppades att de skulle ta sig ner för berget. Det visade sig att det blev en del klättring och det var extremt halt överallt, men de tog sig ner tillslut. Max var den lyckligaste hunden någonsin och killarna var lagom möra i benen. På vägen ner plockade de även geocachen GC4ZHKR Trappan. 

Sen tog vi det obligatoriska besöket på ett av Polkagriskonditorierna, denna gången valde vi Polkapojkarna, som har funnits i gränna sen 1859.

Inne var det fullt med godis av alla sorter och 40 st olika polkagrisar, bl.a. vuxengrisar med smakar som Gin & Tonic, Mojito, Whisky osv. Massor med smaskigt. 

Omnomnom!

Sen gick vi ner till Hamnen för att kolla lite. Såg till att plocka de sista cacherna som Gränna hade att erbjuda, GC5B8WE Gränna strandpromenad #2: Gröna rummet, GC5CW8G Gränna strandpromenad #3: Hamnen, GC13DWE Wettern #5 – Gränna samt GC6HMC0 Dammgran som vi tyvärr inte hittade, den verkar vara mugglad. 

Riktigt vackert, så vackert runt Gränna strandpromenad. Väl värt ett besök! Sen tackade vi Gränna för denna gången och styrde bilen hemåt igen. 

Vi stannade till vid Brahehus och tog oss en ordentlig titt i solnedgången. Riktigt häftigt!

Vi spenderade ett bra tag här och Adde lekte med sin nya leksak Mavic pro och vi njöt av solnedgången mötet mellan historia och framtid. Häftigt! 

Vi passade även på att ta geocachen GC9C7F Ruin with a view. Har ni inte stannat till här gör det, det är ett fint inslag i svensk historia som ligger enormt vackert med en otroligt utsikt mot Vättern samt Visingsö. 

En riktigt häftig dag, trots vädret! Tack Gränna för denna gång och vi ses snart igen, du är ett vackert ställe!

Du kanske också gillar…