Adde, Food

Aioli

Ikväll var det date night på Aioli som gällde. Tredje dagen i rad på galej, ja vad säger man, “Varför ändra på ett vinnande koncept?”

Adde jobbade idag så jag mötte upp honom efter jobbet och vi tog en liten promenad ner på stan och tig sikte mot Aioli, en tapasbar som vi hört mycket gott om men ännu inte haft möjlighet att testa.

Vi var på plats ganska tidigt, redan vid 16.30 så det var ju ingen rush direkt, men det var trevligt med en tidig middag.

Antingen kan man ta en avsmakningsmeny eller välja själv från ca 50 olika tapas och vi valde det sistnämnda. Alltid trevligt att kunna välja exakt vad man själv vill äta.

Lokalen var halvfull och det är en väldigt mysig stämning bland borden. Och personalen är väldigt trevliga!

Vi beställde in dricka och började bocka för vilka tapasrätter vi ville få in.

Lite bröd med aioli fick man smaka innan maten kommer in. Härligt surdegsbröd och god aioli, inte för smörig och trevlig vitlökssmak.

Eftersom jag inte ätit någon lunch och Adde hade ätit en sallad till lunch var vi ganska hungriga så vi tog in ganska många tapas att dela på, men det är ju det som är så underbart med tapas att det är smårätter som man delar på och det finns ett riktigt smarrigt utbud. Tyvärr blev bilderna på maten ganska tråkiga men ni får hålla ut.

Översta tallriken: Queso de cabra con tocino (baconlindad chevré med balsamico)

Mellersta tallriken: Queso feta con tomillo y tomate (fetaostknyten med timjan och tomat)

Nedersta tallriken: Calamares fritos (friterade bläckfiskringar med citron)

Betyg: chevrén supergod, en riktig vinnare. Fetaosten var god, väldigt lika det vi grillar på sommaren. Härliga calamares, inte sega utan mjuka, dock ingen sås till vilket var lite trist men det var nog bara vi som missade att köpa det till.

En härlig tallrik med Carpaccio classico (oxfilé carpaccio med ruccola, parmesan och olivolja).

Betyg: Mums mums! Fin oxfilé och goda smaker, saknade dock salt.

Översta tallriken: Nachos con salsa y guacamole (hemgjorda nachos med tomatsalsa och guacamole)

Mellersta tallriken: Alitas de pollo a la barbacoa (BBQ marinerade kycklingvingar)

Nedersta tallriken: Halloumi aliñado en menta (myntamarinerad halloumi)

Betyg: nachos, ja, kanske en ganska onödig rätt, och guacamolen var visserligen grön men ingen smak. Kycklingvingarna var torra, trist. Halloumin var mumsig, ska byta ut basilikan mot mynta hemma nästa gång. Riktigt gott!

Översta tallriken: Risotto de hongos (svamprisotto med parmesan)

Mellersta tallriken: Langostinos a la plancha (grillade tigerräkor)

Nedersta tallriken: Fajitas con crema de parmesano y jamón serrano (fajitas med parmesancreme och serranoskinka

Betyg: Risotton, riktigt god men riset var inte riktigt färdigt ännu. Synd för smaken var underbar. Tigerräkorna var grymma, åh, denna smakkombination med chili, vitlök och citron är klockren. Fajitasen var en riktigt hit, parmesankräm, bland det godaste jag ätit.

Och sist men inte minst Jabalís a la plancha (vildsvinsfilé med tryffelcreme) och Gambas al chili y limòn (vitlök, chili och citronfräst scampi).

Betyg: vildsvin, jägaren var skeptisk men detta var så mört och bara smälte i munnen. Såååå underbart! Och ja, vad ska man säga räkorna, kan vara det godaste jag ätit i hela mitt liv. Om jag fick leva på dessa resten av livet så skulle jag vara en lycklig människa. Oh my!

Herregud vad mat men Oh my så gott! Vi har helt klart hittat ett nytt favoritställe. Omnomnom!

En date night med den finaste jag har och god mat, jag är en lyckligt lottad tjej! ❤️ Tack hjärtat, du gör mig hel!

Du kanske också gillar…

1 kommentar

  1. […] som ligger ca 50 meter ifrån entrén till Elite. Lagom krypavstånd som Adde sa =) Vi åt på Aioli i februari och sen dess har Adde pratat om maten, och velat åka tillbaka så för mig var det ett […]

Kommentarer är stängda.