Food

Påskmiddag 2018

”Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Cervera och KitchenTime”.

Idag åt vi påsklunch. Vi hade lagt lammsteken i sous vide på 65 C igår och när den gått i över 24 timmar var det dags att avnjuta den. Så där lagom till påsken är slut för i år och våren börjar visa sina spår utomhus. Så medan solen sken in i hela huset och altandörren stod på vid gavel var det dags för Påsklunch 2018.

Först började vi med en enkel förrätt en Skagentoast med lax som som serverades med ett glas öl. Enkelt och gott, och jag gjorde det lätt för mig och köpte skagenröran men man kan ju så klart göra egen som är godare men ibland vill man bara göra det lite lätt för sig själv. Brödet ser lite mörkt ut på bilderna men jag stekte brödet i lite smör och kryddor för att få lite mer smak i det och det gjorde att brödet ser mörkt ut.

Till huvudrätt tänkte vi oss något vårigt så det fick bli potatissallad med rödlök, fetaost och svarta oliver som jag serverade i min Provence skål från Gerbera.

Och till steken blev det Addes favorit vitlöksfrästa champinjoner, 250 gram champinjoner kryddade med vitlök, cayennepeppar och svartpeppar. Den serverades i Oysterfat från Mateus.

Lammet var kryddat med citronskal, vitlök, salt, peppar samt rosmarin. I sous vide i 24 timmar, dock tycker jag kanske att den gick över lite, 65 C var helt enkelt för hög temperatur, skulle nog vara bättre med 60-62 C. Men eftersom köttet var så mört spelade det ingen roll. Riktigt gott!

Och till det öppnade vi en flaska Anciano, en födelsedagspresent från Hansson. Spanskt vin från Calatayud, passade jättebra till lamm.

Mums!

Du kanske också gillar…