Allmänt, EFIT

EFIT 2018.06.16

Godmorgon! EFIT idag, häng med vetja….

06.00: Usch, tidigt! Vaknar hos mamma och pappa, vi åkte hit igår kväll och hann med middag och lite fotboll på tv. Idag känner jag mig inte helt utvilad men ändå vaknar man till och behöver gå på toa. Och så fort vi börjar röra oss så tycker Max att vi är vakna och att det är dags att gå upp. Ligger efter med sömnen känner jag men det är vad det är. Mitt Township-spel har haft många notiser inatt ?

07.00: Sitter ut i trädgården med pappa, i stillheten och lugnet. Solen värmer riktigt bra och det blir nog varmt och skönt idag.

08.23: Egyptisk frukost. Nomnomnom! Foul, Mish, omelett, vitost, roumiost som äts med en Baladi-bröd, en variant av pitabröd.

10.32: Husse är iväg på Radio-loppis i Nykvarn och vi myser. Max har hittat en mysplats vid vardagsrumsbordet på den äkta orientaliska silkesmattan. Han är ju inte dum min lilla finkännare…

11.34: Mamma ger mig en manikyr och målar naglarna lite. Kanske inte riktigt min färg men trevligt ändå ???

12.30: Kollar fotbollen, Frankrike – Australien. Kan bli en kul match, men tyvärr är inte min favoritspelare inte med längre, Harry Kewell har inte spelat för Australien på länge. Och i pausen äter vi pizza, halva med tonfisk och andra halvan med kalkonsalami. Mums!

13.38: Tänker placera mig hör och vägrar flytta på mig på flera timmar. Fotbollen fortsätter men solen lockar mer just nu. Vi får se hur länge solen håller sig framme, en hel del moln på gång nu.

14.27: Dumma dumma moln, solen försvann… Fortfarande varmt men vill ju ha lite sol.

15.38: Max och jag tar en siesta…

16.26: Inte många minuters siesta där inte innan Max försvann och det ropades nerifrån. Men men, sov kan man ju göra en annan gång. Fotboll istället, Argentina – Island och det står 1-1.

17.47: Middag. Ja, vi gör inte så mycket mer än äter här ? Denna gången blev det en annan egyptisk favorit, stekt fisk. Det är alltså filéad vit fisk som paneras med mjöl som smaksätts med spiskummin och salt som sen steks. Det äts med ris, snabbinlagd lök och inbland tahina (en egyptisk variant av tahini). Lite som fisken i fish and chips, fast utan beerbatter. Nomnom!

18.58: Fotar lite och ibland kan man köra lite meta-foto då ?

19.47: Vi har flyttat ut bärbara datorn till altalen och kollar på fotbollen medan vi fikar. Peru-Danmark och egyptisk Konafa. En kaka som smakar innehåller vaniljkräm och är riktigt smaskigt.

20.53: Och så kom myggen, vi flyttade in och jag hamnade på favoritplatsen i soffan med denna utsikt. Körsbärsträdet som jag har legat under i hela min uppväxt, trädet som jag suttit i mitt fönster och ätit körsbär ifrån och trädet som nu ger skugga på varma sommardagar. Dagens sista match börjar snart och vi sitter bänkade alla 4, hunden han är inte lika imponerad. Kroatien-Nigeria kan bli en riktigt kul match!

21.41: Första halvlek är snart slut, Kroatien har precis blivit tilldelade ett mål eller hur man ska uttrycka det, Nigerianskt självmål. Max har fått ligga i soffan mellan mamma och pappa och har sovit som en stock. Hemma får han ju vara i soffan men inte hos andra. Men idag fick han det av mamma och han mös verkligen.

22.40: Dags att gå och lägga sig. Jag har sovit i soffan ett tag, kanske sen förra bilden och nu är det dags att lägga sig på riktigt. A tar ett kvällsvarv med M och sen är det dags att sova. Just nu flög en stor fågel in i fönstret och en annan satte sig ovanpå markisen. Båda verkar må bra men frågan är om de kommer låta halva natten. Men men, vi får väl se ?

23.05: Godnatt gott folk. M väntar på sin DentaStick och vi ska sova.

Du kanske också gillar…

8 kommentarer

  1. säger:

    God morgon, härlig sommarbild, den är bra och ta till när det ligger flera decimeter snö ute

    1. Karoleen säger:

      Visst vet du, bäst att spara på härligt varma minnen. ?

  2. säger:

    Spännande frukost tycker jag.
    Ser en aningen torrt ut i trädgården

    1. Karoleen säger:

      Jo, spännande och annorlunda men ack så gott. Ha, riktigt torrt är det, har inte regnat så mycket i Sthlms-området.

  3. säger:

    Ååh vad mycket god mat du ätit idag!

  4. säger:

    Wow, vilken frukost! Och en himla massa annan god mat.

  5. säger:

    God morgon!
    Snygga naglar! Inne och kikar på din dag!

    // Anna

  6. säger:

    Ser ut som om du hade en lugn och skön dag.
    Spännande med egyptisk frukost, såg gott ut.

Kommentarer är stängda.