Mom-Dad

Att ha firat sin pappa

Tjugonionde juni varje år är det strålande sol och släkten samlas för att fira min pappas födelsedag. Det är varierande antal människor och varierande kombination av människor men konceptet är detsamma, skratt, sång, god mat och dryck och en sommardag/kväll att umgås och njuta av. Förr om åren när vi/föräldrarna bodde utomlands var det en samlingsträff för släkten varje sommar, då det inte blev lika ofta, men nu håller tradition i sig ändå och jag hoppas den håller i sig länge till.

Och idag var det dags igen…

Adde och jag lämnade Linköping efter jobbet och rullade norrut. Vi lämnade Max hemma och Hansson skulle komma och vara hundvakt.

När vi kom fram välkomnades vi av grilldoften som spred sig i grannskapet och skratten klingade. Bordet var dukat till bristningsgränsen med godsaker som lammentrecôte, grillad majs, kycklingsatay, sallad, baba ganoug, oliver, stekt aubergine, grönsakslåda, sill och potatis samt ostbricka. Mums!

Det var vara att ta för sig och slå sig ner på altanen och njuta. Vi var totalt 10 stycken och passade perfekt runt bordet.

Men som traditionen dikterar börjades middagen med en OP och snapsvisa i farfars gamla snapsglas.

Mer sång och mer snaps, fulla vinglas och god mat med ett härligt gäng, det kan nog inte bli bättre.

Efter maten var det ju dags för tårta. Mamma hade vakat en princesstårta, pappas favorit samt en jordgubbstårta och serverade även chokladbollar, knäck (!), dadlar, choklad och kakor.

En princesstårta med stjärnor ✨

Och en kokosbottnad jordgubbstårta ??

Kvällen var varm och ljus och flaggan svajade i den svaga vinden.

Pappa fick sin födelsedagspresent, en Webergrill, 57 cm One Touch. Lätt med presenter när man vet exakt vad födelsedagsbarnet vill ha.

Jag gjorde en Jordgubbs-gt efter maten. Mycket läskande och gott.

Och när myggen började bli för jobbiga och ljuset föll omkring oss gick vi in och fortsatte inne istället. Sen blev det kväll och strax innan midnatt var alla i säng. En riktigt härlig kväll, mysigt och familjärt, precis som det ska! ❤️

Du kanske också gillar…