Food, The Crazy Three

CABO

Igår kväll var det dags för AW igen. Det fick bli ett avsteg från Torsdags-AW då Adde tydligen inte håller alla torsdagar lediga 😉 Amatör =)

Men denna gången kände jag att det var dags för något nytt. Något som jag velat testa länge men inte har hunnit med riktigt. Jag vill försöka testa alla ställen roliga i Linköping och då är det ju bara att föreslå nya ställen för killarna och tvinga med dem, annars blir det de gamla vanliga. Inte för att det är något fel på de gamla vanliga men då kan man ju aldrig hitta nya favoriter och det är ju min roll i gänget, den som kommer på det där nya och knasig…

Nu föll lotten på CABO, Linköpings mexikanska Udde i Linköping. CABO betyder just udde och restaurangen är en ”mexican fusion taqueria”!  dvs ett kiosk/restaurang som specialiserar sig på tacos och andra mexikanska smårätter. Grunderna kommer från Mexiko och Sydamerika och det märks på dekoren och ljuden så fort man stiger in i restaurangen.

Hahaha! Jasså, just den har jag inte hört Foxen säga… “Jacha-chacha-chacha-chow!”

När jag var i tonåren var pappa på jobbresa i Mexiko och han köpte hem en sån här filt/poncho till mig. Jag älskade den och tycker fortfarande att den är väldigt fin men såååå svår att inreda med just nu. Men jag ska ta och leta fram den och använda den helt enkelt, den är otroligt varm och skön och så finns det 1000 minnen som är nergosade i filten.

Spännande… Älsk på Sugarskulls! Som ni ser på menyn finns ponchos/filtarna att köpa på CABO om ni är intresserade =)

CABO har ett gediget utbud av Tequila och Mezcal också, från små destillerier. Det är guld! Jag som är väldigt förtjust i både tequila och mezcal tycker att det känns superkul att testa nya sorter. Men det får bli en annan kväll, det var ju trots allt en vardag =)

Jag läste Margarita på menyn och kunde inte välja något annat… Haha! Det fick bli en frozen med smak av Mango. Mumsigt! Så isande kall men riktigt god.

Från CABOs hemsida: Ingen råvara för sprittillverkning tar så lång tid att odla som agaven. Det kan ta upp till 10 år innan den skördas. Mezcal är samlingsnamnet på destillerade spritdrycker gjorda från arter i agavesläktet, men det som särskiljer tequilan är att den är ursprungsskyddad och endast gjord på Tequilana Weber Blue. Mezcal bakas under jord och smaken är ofta rökig i sin karaktär. Larver i flaskan, salt och citron är bara försäljningstrick.
Texten ovan är varför jag tycker tequila och mezcal är så spännande, snacka om en otrolig process…

Tanken på restauragen är att man tar ungefär 2-3 olika rätter för att skapa en måltid som man själv anpassar, mer eller mindre mat beroende på hur hungrig man är. Vi tog varsin förrätt och sen tacos och därefter lite sött att avsluta middagen. Det var väldigt lagom!

Adde tog MEX BALLS som är friterade ostbollar med röd chili, grön chili och Roja Picante. Det var ungefär som chili cheese balls i chilisås kan man säga, men smaken var helt annorlunda, gott med den syrade löken. Jag tog FRITAS NARANJA dvs pommes frites på orange sötpotatis med Sriracha mayo. Enkelt och standard, men jag var så sugen. God mayo men tyvärr var pommesen inte friterade genom, de kändes lite hårda på insidan. Och det är ju lite tråkigt på en så enkel rätt.

Hansson valde QUESO FRITO, riterad halloumi med salsa pepino. Enkelt och supergott! Vi undrade bara vad de röda trådarna som ligger ovanpå är 😉

Sen var det dags för Tacos. Man får två tacos för varje beställning och Adde och jag tog som vanligt olika, det är så mycket roligare att välja olika och få smaka flera saker. En beställning blev EL FLANCO LOCO, med trancherad flankstek med chimichurri och syrad rödlök och den andra beställningen blev CORDERO med grillat strimlat lamm, färskost och inlagda jalapeños. Av dem två var Corderon helt klart bäst, lammköttet var så himla mör. Goda smaker på båda men det hade inte gjort något om Flanco hade lite mer sås. Men det går ju att beställa extra såser om man vill.

Sen var det dags för efterrätt… Ja, för vi kunde helt enkelt inte låta bli, det fanns så mycket goda efterrätter att välja på.

Jag tog en CHEESECAKE DULCE DE LECHE, nachocrunch med kolasås, färskostkräm och hyvlad kokos toppas med guld. Väldigt mäktig efterrätt men riktigt spännande, med syrligheten från färskostkrämen, knaprigheten från nachocrunchen, sötman med kolasåsen och så gott lull-lull. Nomnomnom!

Adde tog CHURROS, friterade mexikanska munkar rullade i chilisocker serveras med vit chokladsås. GOOOOOOOOOOOOOOOOOTTTT, ingen mer beskrivning behövs =)

Och Hansson tog en HELADO DE AGAVE dvs glass på agave och passionsfrukt serveras med melon och pop rocks. Också väldigt god efterrätt men det kunde ha varit mer agavesmak, för det kändes mer som att det var en passionsfruktglass.

Kvällens betyg: Bra, god mat och trevlig restaurang. Härlig atmosfär och något som jag verkligen uppskattar är att dom har gått all in med alla intryck. Mitt betyg är 4/5, jag är nöjd men skulle gärna ha haft lite mer smak i min taco och sen var inte pommesen färdiglagade. Lite trist på så enkla detaljer.

Hanssons betyg: 3.6667/5

Addes betyg: 3,7

Och en plus i kanten så fick vi sms nu på morgonen med ett “Tack för besöket igår” och en undran om hur vårt besök varit! Det är ju väldigt trevligt och gör att jag som kund känner att de gärna vill att alla kunder ska vara nöjda! Det är bra kundservice!

!Saludos!

Du kanske också gillar…