Hemnet

Hemnetspaning – Uddevalla

Välkommen till Villa Skanskullen som även kallades Thorburnska villan.

Villan ritades av arkitekten Eugen Thorburn. Hans tidigare verk var minst lika imponerande Strömstads stadshus, Flickskolan i Uddevalla och Lundenskolan i Göteborg. Dessutom har han ritat Kungsportsbron i Göteborg, skolhuset på Gustafsberg och flera vackra sekelskifteshus på Lagerbergsgatan i Uddevalla.


Denna fantastiska villa som byggdes 1890 ligger på Nonnens väg 8, Uddevalla och är en treplansvilla i sutteräng. Dom 202 kvm är indelade i12 rum varav 4 sovrum.


1921 drabbades villan av en brand men kunde räddas och restaureras. I villa bodde då systrarna Rosa och Margaret Thorburn. Systrarna dog år 1951 med bara tre dagars mellanrum och villan skänktes då till Uddevalla församling. Villan har en tid fungerat som sjömanskyrka.

Villa Skanskullen har tre våningsplan samt stor vind och källare. I entréplanet finns en komplett bostad med kök, matrum, sovrum, allrum, toalett och tvättstuga/duschrum. På nästa våningsplan som ni når via det imponerande trapphuset med höga vackra fönster hittar ni de sociala ytorna med bland annat en pampig matsal, allrum, bibliotek, kök och serveringsrum.

Trapphuset leder er vidare upp till den mer privata våningen med tre sovrum, allrum samt badrum/tvättstuga..


Som en väldigt exklusiv alpvilla i Uddevalla.


Vackra detaljer utomhus som skapar mervärde!


Inne är villan lika spektakulär med häftiga detaljer och fina material.

Massiva fönster håller denna relativt mörka trävilla ljus och vacker.

Detaljerna ❤️

Små vrår och smart använda ytor.

Udda detaljer.
En otroligt läcker villa med många häftiga detaljer! Mycket historia och ett hantverk som var dåtiden top notch! En del av Svensk historia som är vackert bevarat. Makalöst!

Photo cred: Svenskfastighetsförmedling

Du kanske också gillar…