Adde

Addes födelsedag

För några helger sedan firade vi Addes födelsedag.

Det var en söndag och solen sken och det kändes som att våren var kommen. Men sen dess har vi ju båda haft bakslag och varmare men nu har vi ju arktisk kyla så våren har inte riktigt kommit igång. Hur som hur, var i alla fall var det varmt och vi hade ytterdörren öppen hela dagen och njöt av fågelkvitter, frisk luft och solsken. Max låg på bron hela dagen och hade det gött.

Mamma och pappa dök upp på förmiddagen och hjälpte till att fixa lite inför firandet. Kvällen innan hade jag och Adde påbörjat en smörgåstårta och det var bara lite dekoration kvar. Addes föräldrar och Hansson kom vid lunchtid och det var trevligt att träffas alla på en gång. Nu var det ju inte alla alla, då Wilderbeast och Dr Spiderpig och familjen inte var med men nästan så.

Vi hade bjudit in till lunch och efter en del “Hej, det var länge sen, hur mår du?” var det dags att sätta sig till bords och avnjuta Smörgåstårta.

Smörgåstårtan hade tre olika fyllningar och jag försökte toppa den med allt gott jag kunde komma på. Fyllningen var gjorda på en bas av créme fraîche och majonnäs.

Fyllning 1: Varmrökt lax röra

Fyllning 2: Ägg- och räkröra

Fyllning 3: Tonfisk- och rödlöksröra

Topping: Rostbiff, brie, räkor, ägg, kaviar, dill, rökt lax, cocktailtomater, svarta och gröna oliver, ostrullar och vindruvor.

Vi skålade med en Sparkling Rosé (många som skulle köra bil) och denna från Chapel Hill var verkligen ett superbra alkoholfritt alternativ. Jag gillar denna skarpt!

Många olika alternativ till dryck men jag hade även denna som jag velat testa länge. Mums! Denna kommer bli en favorit i sommar till grillningen. Finns även som vanlig citron lemonade.

Smörgåstårtan gick hem, jag tror alla tyckte den var god! Jag tyckte själv att den var supergod! Fyllningarna var så pass olika med olika smaker men var också goda tillsammans. Med både sälta, syra och sötma. Gott!

Efter en liten paus med presenter och andningspaus var det dags för tårta och kaffe. Som alltid hade jag bakat en Budapestrulle till min finaste Adde. Jag tycker nog att jag gör den jävligt god nu efter 14 år ? Den är superenkel att göra och väldigt tacksam och receptet hittar ni som vanligt här.

Jag äter ju själv inte tårtan pga nötallergi men denna slukades. Så jag vågar nog säga att den var god ? Och det är ju alltid roligt att ens mat uppskattas!

En riktigt härlig eftermiddag med våra familjer. Härligt att ha dem tillsammans hemma hos oss. Kul när vi får ihop det ?

Tack alla ni som kom och firade Addes födelsedag! ❤️

Du kanske också gillar…

1 kommentar

  1. […] och jag tycker de blev riktigt bra. Två mindre tårtor fick det bli med samma fyllning som Addes tårtor. Topping med lax, ägg och rom, rostbiff och brie samt räkor, Oliver, vindruvor, rädisor och […]

Kommentarer är stängda.