Food

Teriyakilax med nudlar

I helgen åt vi Teriyakilax med nudlar baserat på Jennie Walldéns korianska Teriyakilax med nudelsallad. Marinaden var supergod och kommer bli en favoriträtt hos oss.

600 g lax, jag använde en laxsida med skinn men skar den i portionsbitar för enkelhetens skull. Och serverade den med räkor för att det skulle bli lite lyxigare. Jag lyckades tydligen inte ta någon bra bild på laxen men nudlarna har ni ovan.

Marinad

  • 5 msk soja
  • 3 msk socker
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 klyfta vitlök
  • Nudlar
  • 200 g nudlar
  • 1 röd paprika
  • 200 g sugarsnaps
  • 200 edamamebönor
  • 1 msk soja
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk ketjap manis
  • Till servering
  • Vårlök – Sesamfrön – handskalade räkor
  • Dela laxen i portionsbitar. Rör ihop marinaden och lägg laxen i en påse tillsammans med marinaden. Låt marinera, gärna över natten. Koka nudlarna nästan al dente. Skölj med kallt vatten. Stek laxen på skinnsidan 3 min och vänd och stek ytterligare 2 min. Lägg nudlarna in en wok, tillsätt marinaden från laxen. Stek upp. Tillsätt strimlad paprika, sugarsnaps och edamamebönor. Tillsätt extra soja, fisksås och ketjap manis. Smaka av. Servera toppad med sesamfrön och handskalade räkor.

Du kanske också gillar…

3 kommentarer

  1. […] var det dags för middag, Terayakilax med nudlar och hemmagjorda (av min snälla mamma) vårrullar och […]

  2. […] Lördagslunch efter killarna fixat med nya bromsbelägg på Monstaa och Vinterdäck. Det fick bli ett säkert kort, som värmer bra efter arbete i kylan, Teriyakilax med nudlar. […]

  3. […] jag kväll! 19.12 En öl och matlagning på schemat 20.12 Terrayakilax med nudlar, recept har ni här… mycket […]

Kommentarer är stängda.