Hemnet

Hemnetspaning – Snäckklinten Visby

Adde och jag har ju en Gotlandsdröm…

…att hitta ett ställe på ön, som vi älskar, där vi skulle kunna bo i stora delar av året och sen hyra ut under sommaren. Men först skulle vi behöva hitta jobb där vi kan jobba på distans, det kan ju iofs Adde göra men jag skulle behöva hitta något som är lite mer site-oberoende, men det är mer något för framtiden. Kanske nån gång när jag startar eget…

Men trots att drömmen egentligen är ganska långt i framtiden så är det ju underbart att leta efter härliga Gotländska hus som jag kan kära ner mig i och Man oh Man, har jag hittat huset!

På Snäckklinten hittar man denna fantastiska dröm med den vackraste utsikten mot havet någonsin. Det är ett Fritidshus på 90 m² uppfört 1909 med mycket av charmen och tidens romantik bevarad. På tomten finns också ett litet gästhus på 36 m² från 1920 för alla vänner och bekanta att komma på besök. För om man ska vara helt ärlig är det inget stort hus men det är så himla underbart att jag inte vet var jag ska ta vägen. Läget är lugnt och fridfullt vid Snäck med såväl strand, natur och strövområden utanför dörren.

Ett otroligt charmigt hus på 126 m² uppdelat på 4 rum. Tomten är inte jättestor, 1 966 m² men fyllt med träd, blommor och vackra rabatter.

Egentligen behövs det väldigt få ord… bilderna talar verkligen för sig själva…

Snacka om härliga sommardagar som kan spenderas i skuggan av träden.

Insidan är verkligen inte min stil, det är plottrigt och lite för lantligt för mig. Men detaljerna är vackra och jag skulle nog inreda det väldigt lantligt men mindre plottrigt.

Jag gillar verkligen inte gult så det skulle nog bli lite vitare och det tycker jag skulle bli finare till dom röda fönstren.

Med en mindre plottrig tapet, fast ändå tidstypisk skulle det bli väldigt fint.

Vacker utsikt!

Gäststugan på 36 kvm uppfördes 1920, och har eget kök. Vinden är inredd till ett gästrum och nås via utvändig trappa. Perfekt till gäster!

Ett lite större problem med huset är att Snäcks Annex som ligger strax nedanför fastigheten, ca 30 m framför, är planerad att byggas om till 9 st radhus i två plan. Det gör ju att utsikten kommer att förändras men har man tur så stör de inte så mycket. Eller så gör det det, det är ju det som är så svårt att säga… 
En riktigt dröm!

Phot cred: Bertwig

Du kanske också gillar…