Shopping

Ullared VII

Fredag den 13:e och vi hade tagit ledigt från jobbet för att ta den där planerade resan till Ullared som inte blev av under semestern. Sjunde gången gilt.

Denna gången hade vi bestämt att vi skulle äta frukost på Göstas konditori i Smålandsstenar som vi har passerat varje gång vi åkt ner. Sagt och gjort, vi tog med oss färdkaffe och rullande söder ut och tog sikte på Göstas i hopp om smaskiga mackor.

Konditoriet var stort och hade allehanda godsaker att välja på. I alla fall i bakväg, för när vi skulle beställa mackor fanns det enbart två att välja på fralla med ost eller fralla med ost och skinka. Så trist!

Vi slog oss ner med varsin fralla och kaffe. Jag tog en latte och den kostade 47!!!!!! kr. Helt galet, det är värre än i Stockholm! Och till råga på allt var det en maskinlatte, så det kändes väldigt dyrt. Men mackorna var godkända och vi fick en trevli frukost.

När vi skulle lämna konditoriet såg vi att dom hade tagit fram jättefina räkmackor. Suck! Varför sa inte servitrisen att det fanns när vi frågade vilka mackor de hade? Uppenbarligen var de på gång då vi åt i kanske 20 minuter. Det kan jag tycka var lite dålig service och det gör nog tyvärr att vi inte kommer välja stanna där några fler gånger trots att det ligger bra till och öppnar tidigt.

Trist! Men strax bredvid fiket ligger detta fantastiskt vackra huset! Så rolig lusthusliknande ingång på baksidan.

Strax innan nio rullade vi in på Ullaredsparkeringen redo för shopping. Men först den obligatoriska vagnjakten för Adde och Hansson, dvs jakten på det perfekta numret. Men idag hittades inget bra nummer och det fick bli vilken vagn som helst.

Nya fina betongkundvagnar… kanske något att ha i trädgården ?

Sen shoppades det, vi kör ju varuhuset lite bakvänt och börjar med “special varorna” precis vid entrén, hygienartiklar och sen går vi genom bort till inredningen och sen elprylar och så brukar vi ta lunch. Men idag var det tyvärr inte så mycket att shoppa denna gång, inredningen var inte alls min stil och de hade redan fått upp julsakerna som tog upp halva utrymmet. Och jag är helt onintresserad av julprylar just nu. Så vi hann även med leksakerna och nedervåningen dvs trädgård, jakt och djur innan vi tog lunch i restaurangen.

Spätta med pommes, remouladsås och gröna ärtor. Inte så tokigt!

Och så var vi färdigshoppade strax efter tolv. Och som ni ser på de ganska tomma vagnarna blev det inte så mycket handlat. Vi köpte väldigt mycket godis till Max men annars hittade vi väldigt lite. Synd!

Det. Lev ett snabbt och kort besök på Ullis och vi rullade mot Hultebruk. Ute sken solen och det var 17 grader varmt, perfekt väder! Det var tur när vi blev stoppade av tåget i Kinnared.

I Hyltebruk var målet Hylte Lantmän för att kolla jakt, hund och motorsågar. Det blev både en motorsåg och lite kläder. Jag tittade på ett par IceBugs som verkade vettiga men de passade väldigt dåligt, eller rättare sagt jag låg mellan två storlekar och det blev inte bra med någon av dem. Får leta vidare.

Dagens sista stop var Skeppshults fabriksförsäljning i Skeppshult. Hansson hade fått en beställlning av sin mamma och man vet ju aldrig när man behöver något nytt i gjutjärn.

Vi hittade Max i gjutjärn men den fick inte följa med hem, men den var väldigt söt.

Många vackra gjutjärnsstekpannor att köpa. Jag skulle vilja ha en hel drös med vackra gjutjärnsstekpannor men jag vill göra i ordning köket först och byta ut spisen mot en gasspis innan.

Sen rullade vi hemåt… Med bagaget fyllt med godis till Max, en ny motorsåg, kläder och en hel del roliga prylar men mer om det en annan dag.

Vi rullade in på uppfarten ungefär 12,5 timme efter vi lämnade huset och tog en långtur med lilbus. En härlig dag med mycket skratt, långa diskussioner om jobb och shopping! Tack killar för ännu en riktigt kul dag trots att shoppingen inte alls var den bästa! ❤️

Du kanske också gillar…