Festivities, X-mas

Nyårsafton 2019

Vi firade Nyår med våra vänner familjen J i Norrköping. Vi rullade över när mörkret fallit och det börjar bli dags att ta avsked av 2019.

Alltid välkomnas vi med värme och glädje i ett vackert pyntat hem och härligaste vänner.

Jag fick en Gin & Tonic att smutta på med herrskapet lagade mat. Gott!

Och så bjöds det på lite förtugg, bl.a. bröd med aioli, chips, jordnötsringar och choklad.

Blomster som JayJay fixat till bordet.

Till förrätt fick man välja på skagentoast eller paté. Skagentoast är bra gott!

Och till huvudrätt Sous-vide oxfilé, perfekt rosa!

Serverad med potatismos och AJs signatursås Whiskeysås som jag skulle kunna dricka med sugrör. Så djävelusiskt god! Och så en Châteauneuf-du-Pape till.

Till min stora glädje har mina smaklökar ändrats väldigt när det gäller vin, tidigare drack jag enbart Amarone för jag tyckte att allt annat var för strävt. Men denna Châteauneuf-du-Pape och en Malbec som dracks på julfesten (hos familjen J) smakade riktigt gott. Och ingen huvudvärk/migrän morgonen efter, score!

Så mätt, maten var fantastisk! De yngre barnen fick välja egen meny och då blev det potatisgratäng och Nuggets och en burk cola! Väldigt viktigt att det var just en burk! Sötisar!

Och självklart fanns det bubbel, även om det var alkoholfritt för dem som skulle köra ?

Efterrätt, ett nytt recept som JayJay testade. En blandning på kvarg, stekta äpplen och smulade kanelbullar. Väldigt fin men också kanske lite märklig, vi var nog överens om att det kunde bli bättre men den smakade väldigt gott. Men väldigt mäktig.

Även här fick barnen välja egen efterrätt och här har vi en finsmakare ???

När klockan blivit strax innan midnatt tackade vi för oss, en underbar kväll med god mat med härliga vänner! Vi började rulla ut ur Norrköping för att slippa vara i stan då fyrverkerierna började för Max skull.

Fyrverkerierna började när vi rullade på E4:an och fortsatte en bra stund men bilen skyddade mot det mesta av smällarna. Med en Nyårskyss i 110 km/h ?

Och vi tog en tur i skogen med Lillbus för att rasta och miljötränings lite trots smällarna. Och sen åkte vi hemåt i det nya året. 2020, smaka på den ni… galet!

Du kanske också gillar…