Fulbild från matlådan på lunchen men det var riktigt gott! Kanske inte supergott med uppvärmd potatis men när den var nykokt så.
- 600 g filéer vit fisk t.ex. spätta, torsk eller kummel
- 800 g potatis
- 1,5 dl panko
- 1 ägg
- 250 g gröna ärter, frysta
- 1 citron
- 1 msk wasabipasta
- rapsolja, salt, nymald svartpeppar
Koka potatisen.
Krydda ströbrödet i en skål med peppar och salt. Vispa ägget. Doppa fisken i ägget och täck med ströbrödet. Låt dem torka på en skärbräda i 5 minuter.
Koka ärterna i lättsaltat vatten ca 2 min. Riv skalet från 1/2 citronen och pressa ut 1 msk saft. Mixa ärterna med citronskal och -saft, wasabi och krydda med salt och peppar. Wasabi är ju väldigt gott, men alla vill ha olika mängd. Börja med 1 tak om du är känslig och öka upp tills du är nöjd. Vi hade i 2-3 msk för att få ordentlig smak. Om krämen blir för fast mixa i lite olja eller vatten.
Stek fisken i olja i en stekpanna ca 2 min på varje sida.