OakNose

Hej då Fanta!

I helgen började vi med en renovering i ett av sovrummen i huset. Renoveringen har vi döpt “Hej då Fanta!” för rummet är det mytomspunna Orange:a rummet som har enorma Fanta-vibbar. Det är Maxens rum men tillika gästrum och vårt tidigare sovrum. Tapeten är en fantastiskt småblommig 70-tals tapet i den fantastiskt vackra Orange:a färgen… Eller not!

Och även i närbild blir man lite smått illamående av den. Jag tycker det är synd att man renoverar bort så mycket när man köper gamla hus, men vissa saker är helt enkelt inte snygga, alls och borde aldrig ha satts upp från början. Men om knark var involverat är det förlåtet 😉

Vi tog bort all tapet och väggarna bakom eftersom vi ska sätta upp nya gipsskivor så att vi slipper ev rökdoft som sitter kvar när man tar bort bara tapeterna. Och bakom sitter ett träpanel som i vissa ljus faktiskt är riktigt läckert. Och hade det kanske varit ett rum i gillestugan där man skulle ha ett tv-rum eller något, så skulle man kanske kunna ev ha kvar det råa, men eftersom detta är ett sovrum så kommer det inte få vara kvar… Sen ser man även hur smutsigt golvet är, gulnat från alla år, tur att även det ska bort!

Taket är också borttaget och här kommer det upp nya takskivor efter vi fått ner den förbannade spikremsan som ibland är det jobbigaste med hela renoveringen =)

Innerväggarna ser ju lite annorlunda ut men även här ska det komma upp gipsskivor. Denna väggen delas med badrummet och kommer sen ev ha ett skrivbord på denna sida med vägghängda skärmar…. så ev behöver det även sättas OSB-skivor här.

Så endast golvet kvar att ta bort och det gör vi snart, för deadline har satts och nu ska vi bli klara med gästrummet!

Sen kom vi på en sak som kanske skulle vara superbra att göra, men kräver lite jobb och eftertanke… men kommer bli så bra i det här rummet. Men det får bli lite av en överraskning =)

Du kanske också gillar…