post

Fredag andra semesterveckan! Denna vecka har gått fort, och vi har träffat vänner och familj. Nästa vecka hoppas jag att vi kan träffa Svärföräldrarna igen och hinna med en massa kul!

Men fredag betyder ju Fem en Fredag hos ElisaMatilda och dagens tema är Antal. Svåra frågor idag men roliga, så här kommer mina svar!

Borghamn

1. Vilka fem platser har du besökt i sommar? Eftersom semesterns informella tema har varit Räkmackeresan, så får dessa ställen räknas som platser vi besökt. Har ju blivit lite mindre åkande i sommar pga pandemin, men lite har vi har besök Borghamn, Grännaberget, Valö, Hästholmen och Söderköping.

Vackra Östgötaslätten

2. Vilka fyra saker har du alltid med dig? Min mobil, korthållare (tillika mobilfodral), Epipen (Allergispruta vid akuta lägen) och sen är det nog antigen bajspåsar eller vattenflaskan. ?

Grilled Cheese

3. Vilka tre maträtter går på repeat hemma hos dig? Addes Korvstroganoff , Grilled Cheese och min Medelhavskyckling med svarta oliver, soltorkade tomater och rödlök.

4. Vilka två saker skulle du ta med till en öde ö? Om jag inte får vänja Adde och Max så skulle jag nog ta med mig en Multitool (ni vet en sån där grej killar går om kring med som har massor av verktyg i en kompakt förpackning) och eldstål. Kanske tråkigt, men om man nu vill klara sig så ?

Kanske ingen öde ö men det är Palmen i Dubai, från mamma och pappas lägenhet.

5. Vad är en favoritsak i ditt hem? Oj, inte lätt att bara välja en sak, har som Adde alltid säger för MÅNGA favoriter. Min Koreanska byrå i hallen (som mamma och pappa köpte när vi bodde i Malaysia), kinavasen jag fick av Svärmor och Svärfar som är så vacker, J Edgar som hjälper oss att städa, mina vår säng som numera är bekvämast i världen, TVn som agerar ett digitalt fotoalbum från alla våra resor, våra Globalknivar som gör matlagningen kul… Ja, ni hör ju, jag kan omöjligt säga en sak med så brett tema!

10 thoughts on “Fem en fredag v33: Antal

 1. Fina bilder! Multitool låter som en bra grej att ha med till en öde ö, man vill ju klara sig. Jag hoppas slippa hamna på en öde ö 😉

 2. Gissa om jag blev sugen på en grillad ostmacka nu – dregel, dregel. Den såg såååå himla god ut och är gjort i ett nafs.
  En Multitool är suveränt att ha med sig även på en vanlig resa/semester. Det finns alltid nåt som den kan användas till.

 3. Den där grillade ostmackan fick mig att börja fundera på om jag inte är lite hungrig. Fast det är hög tid att gå till sängs, så det får nog anstå tills i morgon.
  Ha en härlig helg!
  /Ingrid

 4. Jag föll direkt för din sallad, låter kanongod. Många resor, många minnen och många prylar. Dubai besökte dottern för ett par år sen på semestern. Kul att känna till exotiska länder.
  Trevlig helg

 5. Den där mackan ser underbar ut, jag kanske borde låna sonens mackjärn och fixa en sån där någon dag framöver. Fina bilder i inlägget!

 6. Pingback: Fem en fredag v. 34: Vem, vad, när? - elisamatilda.se

Comments are closed.