Blog

Fem en fredag v. 48: Ett hem

Fredag och SOLSKEN! När hände det senast? Så skönt så här i slutet på November, en riktigt grå november. Hoppas man hinner ut en sväng under dagen för att njuta av solen. Men först är det som vanligt Fem en Fredag hos ElisaMathilda och dagens tema är Ett hem!

Ny bebis ❤️

1. Vad är nytt i ditt hem? Min nya handväska är nog det senaste köpet. Den är köpt med födelsedagspengar från mina snälla Svärföräldrar! Älskar den! En väldigt vacker Celina i brunt mjukt italienskt läder från Anna Morellini. Men om det ska vara något till hemmet och tänker inredning så är det vårt älskade matbord som ni fått se massor av gånger ?

2. Vad är äldst i ditt hem? Oj, svårt! Vi har ju en hel del kvar från Stig, som ägde huset innan oss. En hel del av hans “militärprytlar” (han jobbade på A1 i Linköping) finns kvar och även porslin och glas från 50- och 60-talet. Sen är det ju svårt att veta om hans grejer är från när han jobbade på A1 eller om det var när han gjorde lumpen och eftersom han var ungefär 95 år gammal när han gick bort så kan det ju vara grejer från början av 30-talet. Men det mesta av grejerna rök i våras när vi gjorde den stora utrensningen i garaget. Annars är det nog inte så mycket som är äldre än mitten på 70-talet, och då är det nog Addes barnsaker.

1 av 4 lass till tippen! Så skönt att bli av med!

3. Vad skulle behöva bytas ut? Badrummet, lilla toaletten och köket. Det är väl det viktigaste att byta ut tror jag.

Kolla bara så mysigt ett hem kan vara! ?

4. Vad fattas som egentligen ”ska” finnas i ett hem? Jag tycker det är en väldigt mysigt ordspråk “A home without a dog is just a house!” men vårt hur innehåller ju en redan en hund, men skulle absolut kunna innehålla fler hundar 😉 Men om man tänker mer inredningsmässigt så är det nog ett mer funktionellt kök med förvaring. Vårt kök är ju lite bristfälligt i både gamla vitvaror men också i stort sett noll förvaring, därav många öppna extra hyllor längst väggarna för att kunna ha alla grejerna man behöver i ett kök. Och vi som gillar att laga mat gör ju att vi spenderar mycket tid i köket. Så i framtiden blir det ju ett renoverat kök med mycket förvaring, längtar!

5. Vad önskar du fanns i ditt hem? Jag älskar ju vatten och skulle gärna vilja ha en pool och även en bubbelpool men också en bastu. Skönt! Tror nog att bubbelpool och en bastu är lätt och säkert något vi skaffar i framtiden, men pool får jag kanske vara utan, tyvärr. Och om vi ändå ska drömma lite så skulle ett uterum vara underbart också! 😉

Du kanske också gillar…

7 kommentarer

  1. säger:

    jag skulle nöja mig med bastu, fast en badtunna skulle jag gilla att ha utanför. Först bastu, sedan badtunna, wow, tips till dig istället för pool!

    1. Karoleen säger:

      Tack för tipset!

  2. mm..pool och bastu skulle ju vara toppen, men ett nytt kök är ju alltid en höjdare också i alla fall om man gillar att spendera mycket tid där

    1. Karoleen säger:

      Ja, ett kök är nog prioriterat ?

  3. säger:

    Med dina önskemål om nytt kök, badrum, pool och bastu då är det nog bara att ta kontakt med Lendo – du vet företaget som ger dig ett lån med låg ränta;-)
    Bilden på hunden är så himla bra:-)

    1. Karoleen säger:

      Haha! Jo, eller spara och jobba hårt funkar också ?

  4. […] Bokdamen, Madeleine, Susanne, Mrs Calloway, Linda, Susie, BP, Hanna, Ingrid, Gerd, Robert, Lillian, Karoleen, Sara, Kina, Debutsky, Musikanta, Evelina, […]

Kommentarer är stängda.