Blog, X-mas

Fem en fredag v. 52: God jul! II

God Jul kära läsare! Har ni det bra så här på Juldagen? Vi mår bra, mätta och glada, och har haft en lugn och trevlig jul med mamma, pappa och Wilderbeast. Nu är vi på väg hem till Östergötland och med hela bilen fylld med julklappar och en väldigt trött Max 😂 (Ja, jag började i alla fall skriva inlägget i bilen, men skrev klart i soffan hemma framför vår ”julfilm” Sagan om Ringen.

Idag är det ju Fredag och då vet ni ju att det innebär Fem en Fredag hos ElisaMathilda och dagens tema är God Jul!

1. Hur blev julen som den brukar vara? En stillsam jul med min familj i barndomshemmet. Med god mat, alldeles för mycket julklappar och många parti av Maxi Yatzy och Vem sa så?

Gamla goda Brainstorm! Älsk!

2. Vad hände i år som inte hände förra julen? Det är väl att Wilderbeast bar munskydd pga kontakt med Covid-sjuka och Mamma gick och väntade på Covid-provsvar eftersom hon varit ute och rest.

Sagan om Ringen

3. Vad tittar du på varje jul? Vi tittar inte på så mycket på själva julafton men under mellandagarna/årskiftet tittar vi alltid på Sagan om Ringen-trilogin extended version, hemma hos oss. Och vi började med det när vi var i Kanada och hälsade på Svärföräldrana för 11-12 år sedan.

4. Hur spenderar du helst juldagarna? Med familjen, god mat och många många timmar med spel. Lugnt och skönt. Vi har åkt långt vissa jular (runt halva världen) och vissa jular har vi åkt kortare men det spelar mindre roll, bara vi myser och har det trevligt.

God mat och en liten god dryck 😉

5. Vad är det godaste på julen? Julgodis, lussebullar, Prinskorvarna och ägghalvorna.

Du kanske också gillar…

13 kommentarer

 1. Vi har ett par snapsglas med tillhörande tomte, men tomtarna har lossnat och det är lögn att försöka klistra fast den igen.

  1. Karoleen säger:

   Trist, jag hade liknande glas tidigare också men sålde dom eftersom jag hade svårt att se att jag “behövde” tomtesnapsglas… jag vet inte om jag ångrar mig eller inte =S

 2. Det var ett mysigt glas! Skål för det! Ha en bra fortsättning på alla helger!

  1. Karoleen säger:

   Tack tack, detsamma =)

 3. Det är skönt att ta det lugnt på julen, äta gott och bara vara, om en har möjlighet till det. Ha en fortsatt skön jul.

  1. Karoleen säger:

   Visst är det, jag tycker att julen ska vara lugn och mysig!

 4. vi har saxofonspelande tomtesnapsglas… men det det blir inte snaps så ofta längre.

  1. Karoleen säger:

   Gulligt!

 5. så fina snapsglas! ser jag bruna bönor på tallriken? MaxiYatsy har jag aldrig hört talas om. dottern älskade Yatsy medan hon bodde hemma. vi fick fira utan barn och barnbarn. hoppas verkligen på ett bättre 2021.

  1. Karoleen säger:

   Tackar, jo mamma älskar dem trots att hon inte själv dricker snaps. Ja, bruna bönor är givet, trots att jag får så ont i magen av det 😉 MaxiYatsi spelas med 6 tärningar och är mycket roligare än vanlig yatsi. Hoppas er julafton blev lugn och mysig ändå =)

 6. säger:

  Du verkar vara den enda som faktiskt firat en “normal” jul trots C-19. Det var vågat och det var riktigt skönt att läsa. Det är nämligen aningen deprimerande att läsa att så gott som alla inte kunde fira som de var vana vid i alla år. Där är du ett uppfriskande undantag. Å munskydd – ja det har ju blivit en vana, eller så gott som åtminstone.

  1. Karoleen säger:

   Ja, så är det nog. Vi är få och vi försöker hålla oss ifrån varandra, utan kramar och gos. Det har gått väldigt bra och vi kände att så länge mamma och pappa känner att de vågar så vågar vi =) Eller något, det kanske är dumdristigt men vi träffar inte många andra för att kunna träffa dem =)

 7. […] Klimakteriehäxan, Hannele, Anette, Bokdamen, Madeleine, Susanne, Mrs Calloway, Susie, BP, Karoleen, Kina, Anna, Debutsky, Robert, Evelina, Tant […]

Kommentarer är stängda.