Festivities

Nyårsafton 2020

Maxen redo för ett stillsamt avslut på året…

Nyårsafton 2020! Vi körde ett hemmafirande i år som många andra men det kändes skönt efter året som varit. I år hade det ju inte varit ett stort firande i alla fall, men vintern har ju varit rätt ”trött” så att säga, så ett stillsamt nyår var precis vad läkaren ordinerade.

Så här kommer vårt stillsamma men väldigt goda nyår i en kavalkad med bilder. 😂

Dukade på vårt fina bord, älskar det!
Det vankades förrätt, två till och med och huvudrätt samt efterrätt.
Rosetter! Blev inte riktigt så bra som jag sett på TikTok men jag tror det var för att mina servetter var lite för små. Men jag tyckte de blev ganska söta i alla fall.
Skål älskling! Vitt vin till förrätten!
Vitlök- och örtgratinerade pilgrimsmusslor på en bädd av spenat. Oh my, så gott!
Vi lagade nästa rätt, lyssnade på Springsteen och tyckte att alla som smällde smällare och fyrverkerier innan 12 borde få en stor lavett. 😂
Förrätt 2 gratinerad hummer. Huvudet fyllde vi med klokött och ost. Och sen toppade vi med vitlökssmör. Riktigt gott!
Sen tog vi en paus i matlagningen och gosade med Max. Det smällde rätt mycket och Max är oftast ok med det men han mår bättre om vi är med honom. Då somnade han direkt och vi bara mös i soffan med ett glas vin.
Rosor som stått i två veckor minst!
Vinet vi drack var en Amarone.
Till huvudrätt blev det sous-vide:af oxfilé (ca 55 C) med pommes, mozzarellasallad och bearnaisesås. Mycket smaskigt! Nomnomnom!
Sen tänkte vi ta lite ost och kex till efterrätt men var tvugna att pausa lite pga mättnad 😂 Så vi tog en siesta i soffan och bara mös.
Det blev ingen ost och kex, helt enkelt för att vi inte orkade. Men vi tog en espresso och choklad istället. Det gick lika bra det 😂

Och efter all mat blev det ett stillsamt infriande av nyåret utan champagne och bubbel, bara tillsammans och mys! 😉 Perfekt! Gott Nytt År! 🎉

Du kanske också gillar…