Food

Hemmaburgare

Finns det något som är godare än en riktigt riktigt god hamburgare? Om ni frågar mig blir nog svaret nej! Jag tycker att en riktigt bra burgare kan vara det absolut godaste att äta och något jag går och suktar efter. Det är något med kombinationen av kött, bröd, lök och sås…. Mums!

Hemmaburgare!

Här hemma gör vi ofta burgare, både lite enklare och lite mer avancerade, men oftast är de sjukt goda! Men det krävs en del fixande för att det ska vara gott. Brödet köper vi, helt enkelt för att vi är lata, och det finns riktigt bra bröd att köpa. Oftast köper vi ett bröd som heter Grande från CityGross, funkar väldigt bra. Mjuk som blir väldigt gott när man steker brödet, vilket man MÅSTE göra! Gärna med lite chiliolja om man tycker om chili.

Denna fick inga grönsaker för vi hade inga hemma, dagen innan vi skulle storhandla var allt slut. Sallad, tomaten, löken är annars bra topping…

Vi använder alltid näst-gårds-kött och kryddar köttet med vitlök, lök, paprika, svartpeppar, chili och salt. Adde formar dessa i en hamburgerpress eller så kör vi smash-burgare det är ju mest en smaksak från gång till gång. Till ska det ALLTID vara ost, utan blir ingen bra burgare!

Och om man vill så kan man ta en öl till, det går lika bra utan, men något jag tycker är gott är en Corona med citronsaft i. Jag har helt sonika pressat i 1/2 citron i ölen och det gör ölen lite fraschare och godare och passar fint till en god burgare!

Du kanske också gillar…

2 kommentarer

  1. Ja nog är det gott alltid med hamburgare 🙂 . Tycker det absolut är en underskattad kost :).

    1. Karoleen säger:

      Visst är det, man kan variera i oändlighet och det kan göras såååå gott!

Kommentarer är stängda.