Media

De utvalda / Runaway Jury

Avslutat: De utvalda av John Grisham. En bok som jag haft legande ett tag. Jag gillar Grisham böcker och jag gillar filmerna som är baserade på hans böcker. Jag har läst ganska många Grisham böcker men denna hade jag inte läst och filmen såg jag för ett par år sedan och tyckte den var riktigt bra. Men kände att jag var tvungen att se om filmen efter att läst ut boken, om jag gillade den lika mycket efter att ha läst boken.

Som andra Grisham böcker var denna riktigt spännande och smart. En väldigt bra och utvecklad story som satte spin på allt från första till sista sidan. Det är en lång bok, strax över 400 sidor, men den är inte svårläst eller känns inte speciellt lång. Om man inte har läst några Grisham böcker tidigare så är denna en bra ingångs bok, den är precis så där smart och lurig som Grisham böcker kan vara och den är intressant, en väldigt bra inblick av det amerikanska rättsväsendet.

Från Bokus:

Tolv män och kvinnor har valts ut minutiöst.
De ska bestämma vem som bär skulden.
De är
Juryn de utvalda.

Men det tycks finnas någon bland de tolv som har förmågan att kontrollera och styra de andra. Någon som kan dra rättegången åt vilket håll han vill; en ytterst viktig rättegång som just inletts i Mississippi. Ett tobaksbolag anklagas för att ha vållat storrökaren Jacob Woods död, och en hel industris framtid står på spel. Och det är ingen på båda sidor om skranket som känner sig bekväm med att någon i juryn har bollen. Vem är han? Och vad vill han?

Filmen är dock lite annorlunda. Rättegången gäller inte tobaksindustrin men vapenindustrin och den är mindre smart än boken. Men den är bra, dock inte alls lika bra som boken. I rollistan hittar man många stora namn och vissa mindre namn, men alla duktiga… bl.a. John Cusack, Gene Hackman, Dustin Hoffman, Rachel Weisz, Bruce McGill, Jeremy Piven, Cliff Curtis och Jennifer Beals. Cusack är en favorit och gör rollen som Nicholas Easter perfekt. Han spinner ett nät av spel och lögner som ett profs.

Jag rekommenderar verkligen boken och filmen. Riktigt bra. Jag tror nog att jag tycker att boken är den bästa John Grisham jag läst.

Betyg: K K K K K /5K


I just finnished Runaway Jury by John Grisham. It’s probably the best Grisham book I’ve read. And I just had to watch the movie, again, to make sure that I still thought it as good, but I have to say that the book is soooo much better than the movie! I wish they had made it more like the book. But it’s definetly a great book!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen – Photographer © 2005-2010 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .

Du kanske också gillar…