India 2010 · Shopping

Indisk shopping

Det blev ju lite shopping när vi var i Indien, dock inte så mycket som jag trodde faktiskt… Men samtidigt köpte vi allt som vi såg som vi ville ha. Så det blev nog bra ändå… =)
På tryckeriet Many Hands köpte vi dessa handgjorda presentpåsar. Kraftigt fast ändå mjukt papper och fantastiskta färger. 10 rs/st – lite över 1½ kr. 

 I Mumbai besökte vi The Body Shop och det var ganska mycket billigare än hemma. Det blev Sweet Lemon Body Butter, Peppermint Intense Foot Rescue och moisturizing socks. Tror jag betalade totalt 300 kr.

 När vi kom fram till Bangalore och hem till lägenheten (Grevinnans och Sirs) så fick vi varsin överleva-Indien-påsar. Påsarna var vita för tjejerna (som ovan köpta på Many Hands) och blåa för killarna. I dem låg det alkogel, face-wipes, mineral vatten, kryddor (kommer nedan) och dessa jättefina burkar till tjejerna.

Handgjorda kort från Many Hands. De kostade 5 rs/st det är alltså mindre än 1 kr st.  

 Coasters i vacker sten med elefanter på. Köpta på Indian Cotton Imperium i Mumbai – ett statligt souvinier ställe. Älskar dem!

 Kaffe köpt på Indian Coffee House – ett av de mest genuina ställ, en vi var på hela resan. Indiskt te har man ju hört talas om men Indiskt kaffe, vad tror ni?

 Örhängen som jag köpte på Echo point för 30 rs/paret = 5,50 kr.

 En supersöt Bangalore Ganesh som Adde hittade i en bokaffär när han var iväg och köpte lite böcker till mig. Det enda jag tjatade om innan den här resan var att jag skulle köpa en Budda eller en staty av någon sort och när jag såg den här så blev jag jätteglad – den var helt perfekt! Tack älskling!

 Kryddor som fanns i våra överlevnadspåsar. Ska användas när vi lagar indiskt =)

 En fantastiskt vacker Indisk silkmålning med elefanter ochså köpt på Indian Cotton Imperium. Ska sättas i en ram och hängas på väggen.

 En rosa (färgen är lite knasig) silkes sjal som K2 prutade ner rätt rejält =)

Kryddor köpta i Perriyar efter ett besök på en kryddträdgård. Tandori masala krydda (Tandori blandning), stora kanelstänger som jag ska använda som dekoration, piri-piri, vaniljstänger och så små socker inkapslade anis frön som man äter som en liten desert efter en indisk måltid (men jag kommer tyvärr inte ihåg vad dom heter)

 Och lite olika tesorter efter ett besök på teplantage och ett temuseum/låtsas fabrik. Svart te, Chai, Masla te, Cardemumma te och Silver te.

Ja, det blev visst ganska mycket shopping i Indien trots allt. Sen köpte vi lite böcker och en indisk kokbok också att läsa men det får ni se i ett annat inlägg. 

This is the results of our shopping in India. And seeing it like this makes it seem quite alot. We bought spices, te, coffee, a Bangalore Ganesh that probably was my most favorite souvinier, well the coasters and the silk painting are also favorites. Ehm… I guess they all are favorites =)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 

Karoleen – Fotograf © Copyright – All rights reserved.
Bilderna på denna blogg tillhör mig och får ej spridas utan lov.
All pictures are enlargable, click on them
Contact me at mail@karoleen.se .

0 thoughts on “Indisk shopping

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *