Food, Recipe

Karoleen’s mjölkchokladkaka / Milk chocolate cake

100 g mjölkchoklad / milk chocolate
100 g smör / butter
2 st ägg / egg
1½ dl socker / sugar
2 dl mjöl / flour
1 tsk bakpulver / baking powder
2 krm salt / 2 pinces salt 
100 g mjölkchoklad / milk chocolate

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret i en kastrull och tillsätt den hackade chokladen (100g). Smällt ihop och vispa så att det blandas ordentligt. Tillsätt med ägg och sockersmeten. Vispa ihop. Sikta mjöl, salt och bakpulver tillsammans och tillsätt i smeten. Hacka den mjölkchokladen i olika storlekar, dock inte mindre än ca ½ cm kvadrat. Blanda ner hacket i smeten. Lägg bakplåtspapper i en springform och häll i smeten. Grädda i 175 C i ca 15-20 minuter. Kontrollera med en provsticka. Den ska vara kladdig men inte rinnig.

Whip the eggs and sugar until white. Melt the butter in a pan and add the first batch of the chopped chocolate. Melt together and mix. Add the eggs and whip. Mix the two mixes together. Sift the flour, salt and baking powder and add to the mixture. Chop the other batch of chocolate into smaller pieces and add to the mixture. Place baking paper in a spring form. Place the mixture into the form. Bake in a 175 C oven for about 15-20 minutes. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen – Fotograf © Copyright – All rights reserved.
Bilderna på denna blogg tillhör mig och får ej spridas utan lov.
Contact me at mail@karoleen.se .

Du kanske också gillar…