Adde, Food, Geocaching, Hansson

Sunday breakfast

I söndags bakade vi bröd på morgonen. Jag hittade ett paket Brödmix, Grekiskt landbröd från Kungsörnen i skafferiet och det var ett ypperligt tillfälle att använda det eftersom jag inte kunde komma på något annat bröd som jag ville baka. Enkelt att bara tillsätta jäst och vatten, speciellt när man egentligen bara vill ha en lugn morgon.

Last sunday we baked bread in the morning. I found a package of breadmix in the pantry and it was a great time to use it since I couldn’t think of another recipe to use. Easy to just add the jeast and water, especially on a sunday morning, when you just want some easy but tasty to make. 

Vi hjälptes åt alla tre, Adde, Hansson och jag och det blev ett otroligt gott bröd med svarta oliver, fetaost och soltorkade tomater. Adde, vår knådningsexpert, fick jobba ihop degen ordentligt…

The three of us, Andy, Hansson and I all had our part to play, and we baked a great bread filled with black olives, feta cheese and sundried tomatoes. Andy, is the dough-working-expert in our house =)

Efter bakningen: Ett stort vackert bröd! Fyllningen hade tryckt ut lite, med det gjorde att det såg extra gott ut bara =)

After baking: A large lovely bread with the stuffing almost running out…

Hansson var expertfotograph och såg till att fota mästerverket.

Hansson was the expert photographer for the day.

När det skars upp, såg man hur vackert brödet var. Och det doftade ordentligt smaskigt.

It just looked amazing when sliced and the aroma was wonderful.

Påläggen. men egentligen behövdes det väl inte så mycket pålägg på det goda brödet, men det godaste jag vet är i alla fall mängder av pålägg på en god smörgås.

The toppings, weren’t really neccessary with such a great bread, but I love me some toppings. 

En smörgås med Slanke (världens godaste ost, gjord av Coop Mejerie och för att göra det hela bättre är den 10%-ig) och röd paprika, och så halva brödet med älgkorv köpt på Gotland och leverpastej med vit ättiksgurka.

A sandwich with great cheese and red bell pepper, one with elk sausage from Gotland and half with leverpaté with pickled white cucumber. 

Sen satte vi oss på balkongen och njöt av solen. Underbart mysigt. Efter någon timme, så kunde vi inte sitta kvar, det blev bara för varmt. Då åkte vi in till Bauhaus för att köpa “lite” virke till ett projekt som vi har på gång. Och sen hem en snabbis och så ut på en geocachingrunda till Kolmården och en lunch på Oscarshäll.

Then we sat on the balcony and just enjoyed the sun. It was really nice. But after an hour it was just too hot to sit there any longer. So we went in to Bauhaus for some timber, for a project that we are working on. And then home quick and out on a geocaching-trip to the Kolmården-area and a lunch at Oscarshäll.  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen – Fotograf © Copyright – All rights reserved.
Bilderna på denna blogg tillhör mig och får ej spridas utan lov.
Contact me at mail@karoleen.se .

Du kanske också gillar…