Festivities, Food

Roasted

Mina Food Loops var verkligen ovärderliga när vi skulle tillaga lammsteken i påskas. Först gjorde vi små hål i den och stoppade ner vitlöksklyftor i och därefter strödde vi på rosmarin och peppar. Och la runt Food Loopsen.

My Food Loops were priceless when we made the lamb roast for Easter. First we made a couple of holes in the meat and filled them with garlic cloves. Then we rubbed the lamb with rosemary and pepper and then we tied it all together with the help of Food Loops. 

Lätt att linda in steken så att den håller formen. Enklare att ge den en stekyta i stekpannan. När den har stekts runt om ska man salta.

Easy to tie the lamb together to keep it’s shape. It makes it easier to give it a nice browning in the frying pan. But it needs to be done to trap all the juices inside the meat. And don’t forget to salt the lamb when you are done browning and sealing the meat. 

Sen ugnssteka den tills den hade en ca 60 grader i innertemperatur.

Then oven roast it until it has an inner temperature of 60 degrees C. 

Jag som trodde det skulle vara ganska komplicerat att göra lammstek, konsulterade mina föräldrar flera gånger innan det var dags. Men det gick jättebra, men nästa gång så tar vi ut den lite tidigare så att vi får den lite mer rosa…

I thought that it would be quite difficult to do a roast, so I made sure to consult my parents several times before it was acutally time to make the roast. But it went really well and I’d love to do it again soon. But next time, I’d have it in the oven a little bit shorter so that the lamb comes out just a tiny bit pink…~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Feel free to “borrow” texts and pictures, please let me know and link back here.
Contact me at mail@karoleen.se .

Du kanske också gillar…