Festivities

Kanada dag 15

Årets sista dag blev en ganska köksorienterad dag. Och därmed så blev det inte så mycket bilder.

När vi vaknade på morgonen hade det blivit varmare igen, -6 C och mulet. Trist, men bättre kan det ju bli.

Till frukost blev det en croissant med Philiadelphia ost Örter & gräslök och stark korv. En mycket trevlig kombination.

Sen efter att ha skrivit en ordentlig shoppinglista åkte Adde, svärmor och jag iväg till affären och handlade mat till kvällen.

När vi kommit hem så var det bara att sätta igång med förberedelserna inför kvällen. Vi hade tänkt att vi skulle äta middag och efterrätt ganska tidigt och sen ta lite små tilltugg/fingerfood senare på kvällen.

Vi kom på att vi nog behövde en liten lunch innan så vi började med att fixa iordning en potatis & purjolökssoppa till lunch. Samtidigt bakades en mjukpepparkaka och det skars potatis och fixade avokadoröror och skagenröror.

Lunchen blev en snabblunch, med lite rostat baugettebröd och soppan. Gott och värmande.

Efter lunch fortsatte arbetet i köket. Adde började med att baka lussebullar.

Svärmor fixade med drömmar…

Jag fixade småsaker till kvällen som skulle göras. Hackning av grönsaker osv. Det var ganska mycket som skulle förberedas vi tänkte se till att ha 5 tilltugg, baconlindadedadlar, crustader med skagenröra, crustader med avokadokräm, bruscetta med tomat och olivröra och filodegsknyten. Så det var lite att pilla med. Även efterrätten skulle ju fixas ihop för att kunna ställa i frysen i några timmar.

Adde fick ihop degen utmärkt och den var lika underbart spänstig och mjuk som förra gången. Mästerlussebagaren =)

Till eftermiddagsfika blev det givetvis nygräddade lussebullar.

Efter mycket jobb och ganska mycket försenat var det dags för middag som bestod av Potatisgratäng med ädelost, en välsmakande köttbit och lättkokad sparris och minimorötter. Grymt gott! Har ni inte testat potatisgratäng med ädelost tycker jag definitift att ni ska göra det snabbt! Till maten blev det både rött och vitt vin för dem som ville ha. Mycket smaskigt…

Till efterrätt hade jag gjort en Mocca semifreddo – som är så god! Recept kommer…

Sen efter maten blev en avec och trevliga discussioner och skratt.

När klockan blivit 11 insåg vi att det kanske inte riktigt var läge för tilltuggen så vi struntade helt enkelt i att göra dem, det var inte någon som var hungrig nog ändå. Jag råkade somna i soffan…

Nyårsfirandet var inte riktigt på top men vi var i alla fall vakna förbi midnatt och sen var det nog bara att sova så sött…

Du kanske också gillar…