Travel

EFIT & Kanada dag 13

Detta blir ett kombinerat EFIT-inlägg och Kanada dag 13, annars blir det så hemskt mycket bilder i båda inläggen.

05.59 Dagen börjar med att jag ligger i sängen och datornördar lite. Lägger över bilderna från dagen innan till datorn och fixar bilderna så att jag skulle kunna skriva ett blogginlägg om dagen. Samtidigt har jag iTunes igång för att kolla om det finns några roliga Apps att ladda ner till iPod:en.

06.54 Nu sitter vi uppe i vardagsrummet och väntar på att övriga familjen ska vakna. Temperaturen visar -13 grader och vädret har vänt totalt. Det varma trista vädret har ersatts med kallt, soligt och otroligt blåsigt. På Vädret säger dom att det är en wind chill på 21 grader, det betyder att man i stort sätt kan lägga till 10 minusgrader på temperaturen, så egentligen är det strax under – 20 C. Burr… Men å så vackert.

07.45 De andra har forfarande inte vaknat så jag har satt mig vid matsalsbordet med datorn. Inte bra för ryggen att sitta i soffan hela dagen ju…

07.54 Vackert ute, med massor med snö och snöfall, men det syns ju inte när man fotar, inte heller syns att det blåser som tusan.

08.30 Frukost, löskokt ägg med kaviar och jordgubbsyoghurt med färska blåbär. Gott gottigott gott…

09.21 Vi fixar iordning efter frukost och det blir lite prat med mamma och pappa på skype samt tidningsläsande osv.

10.48 Förmiddagsfika och vi bestämmer att det ska bli köttfärssås till lunch. Men eftersom vi inte har krossade tomater och för att svärmor inte gillar tomatsåser så blir det en köttfärssås utan, på buljong istället. Spännande för mig, eftersom jag aldrig lagat det tidigare, och Svärmor är dålig så hon ska egentlingen inte laga någon mat.

11.25 Har satt igång med att steka köttfärs och lök och lagt ner det i en kokande buljong. Nu får det småputtra ett tag för att det ska gojsa ihop sig ordentligt.

11.45 Pojkarna jobbar där uppe med TVn och alla sladdarna. Adde sitter faktist bakom TVn men man ser inte ens honom =)

12.54 Svärmor och jag sätter oss och släktforskar på min farmors sida. Mycket information blir det, mycket letande men till slut hittar vi massor av spännande…

13.16 Lunchen står på bordet.

13.25 Pasta med köttfärssås med lite parmesan, gurka, röd paprika och jalapenos. MUMS, det gick riktigt bra att inte använda krossade tomater i köttfärssåsen. Det blev riktigt gott utan, bra att kunna variera sig ju…

14.36 Svärfar, Adde och jag sätter oss i bilen och ska ta en sväng för att handla. GPSn, bakåt kameran och alla andra prytlar är igång =)

14.48 Vi ser Montreal downtown i förgrunden, men så långt bort ska vi inte, tror jag inte i alla fall.

14.54 Vi ska svänga av vid Rue Wellington.

15.04 Vi stannar till på Canadian Tire, Kanadensiska motsvarigheten till Biltema, för att kolla om dom har några sladdar som pojkarna behöver till sitt fixande. Det hade dom inte, men mycket annat roligt hittade jag, bla en candy cane käpp med blinkande lampor i som man kan ha som trädgårdsdekoration. Vackert =)

15.23 Vi kör vidare mot vår egentliga destination och passerar en mycket vacker kyrka.

15.34 Vi är framme vid Costco, ett stort lagervaruhus där man köper i storpack. Man måste dock vara medlem, som kostar en viss mängd dollar per år beroende på hur mycket billigare man vill ha det och hur mycket man handlar för. Man kan t.ex inte köpa en flaska vin utan man köper kartonger. Minsta köttfärspaketet man kan köpa är över 3 kg. Men det kommer ett helt inlägg om Costco senare =)

16.45 Efter mycket tittade och fotande så var vi klara för dagen. Ute hade det mörknat på och blivit riktigt vackert. Skylinen syntes långa vägar.

17.01 Månen lyste vackert och det var vackert att köra hem.

17.18 När vi var nästan hemma tog vi faktist en omväg för att se lite vackra juldekorationer. Kommer ni ihåg dom väldigt stora, minst 300 kvm husen längre ner i området, dom har fantastiska ljusspel på nätterna.

17.20 En massig julgran, minst 6 meter hög. Jag önskar att vi hade en gran så nära vårat hus, så att man skulle kunna pynta såhär =)

17.34 Otroligt vackert med alla ljusdekorationern. Vi ska tillbaka en annan gång för att fota ordentligt.

17.45 Hemma och packar ur alla varorna. Svärmor och jag sätter oss vid datorerna för att släktforska lite. Pojkarna pillar lite med TV’n och svärfar går iväg till affären för några småsaker som man inte kunde köpa på Costco.

18.54 Sitter fortfarande framför datorerna.

19.35 Dags att fundera på middag, men ingen är så värst hungrig så det blir mackor till middag.

20.14 Efter middagen hinner jag läsa lite i min bok som jag verkligen vill läsa ut men inte riktigt haft tid eller ork till…

20.25 Vi sätter oss och tittar på del 3 av Sagan om Ringen, Konungens Återkomst och tar det lite lungt…

21.36 Glasspaus…

00.00 Dags att sova.

Du kanske också gillar…

3 kommentarer

  1. säger:

    Spännande och många bilder!kludd.se

  2. säger:

    Ytterligare en välmatad dag! Tycker att det var kul att ni åkte och handlade på jättevaruhuset och sedan inte åt middag 😉

  3. säger:

    hejkul att läsa om din EFIT och Kanadaresahttp://joann.se/annika//Annika

Kommentarer är stängda.