Travel

Kanada dag 11

Idag har det varit en mycket seg dag pga vädret. Det har regnat så kallade Ice Pellets nästan hela dagen och det är ungefär som små små hagelkulor som ramlar ner och gör allt superhalt. Sen kom vanligt regn och snön nästan försvann. Så det blev en innesittar dag med film och matlagning.

Termometern visade +1 och det är officielt första gången som vi har haft plusgrader i Kanada. Hoppas det vänder snart, för jag vill ha minusgrader, sol och snö…

Till frukost blev det mackor och yoghurt, precis så där lagom jobbigt att göra. Hela familjen är ganska trötta och hängiga och lite sjukliga så det känns inte som att vi orkar med så himla mycket mer.

Alla gick upp till “mys-våningen” längst upp i huset och satte oss och pillade med diverse saker, datorerna, sudoku, läste böcker osv.

Till förmiddagsfika blev det nog de sista lussebullarna, så snart blir det till att baka nya lussebullar. Det fanns även mjukpepparkaka som var supergod.

Sen upp igen och göra det man själv ville, sen gick jag och Adde ner för att göra löksoppa till lunch. Den fick koka länge så att den blev riktigt krämig. Vi fixade även vitlöksbröd till istället för att göra krutonger eller gratinera.

Sen hjälptes jag och svärmor åt och göra en smörgåstårta som vi tänkte ha till imorgon kväll. Mycket småpillande med avokado och kyckling, för den kommer ha medelhavssmak. MUMS!

Efter en stund blev det dags för middag och till förrätt blev det hjortpaté som grannen hade lagat och vi tror att han även hade fällt hjorten själv. Gott var det i alla fall, smakade som en väldigt kompakt köttlimpa. Serverades med corniconer och gelé.

Självklart hade vi tänt lite vackra ljus.

Till huvudrätt blev det en köttgryta med ris. Gott och mättande.

Eftermiddagen fortsatte vi på Sagan om Ringen trilogin, med del 2 av De Två Tornen. Inte så mycket bilder idag, men vi har inte hellt gjort så himla mycket. Skönt det iblanda också, eller hur?

Du kanske också gillar…