Travel

Kanada dag 3

Igår lyckades vi båda två sova till kl 6 och det känns ju faktiskt lite mer rimligt. Det är ju nästan så dags vi går upp på morgonen annars, så det är bara att tacka och ta emot.

Vi gick upp och satte oss i soffan och tände lite ljus och lyssnade på lite Katie Melua tills resten av familjen vaknade. Visst är duken och ljuslyktorna fina? Kanske måste åka till IKEA när vi kommer hem…

Temperaturen var lite varmare idag men det var väldigt dimmigt och inte alls någon sol, vilket det har varit de andra morgonare när vi har varit här.

När resten av familjen vaknade så satt vi och läste tidningen och pratade och drack kaffe i soffan innan vi började med frukost. Svågern, Adde och svärfar ville ha English Muffin så jag testade också. Jag hade även hittat jättestora granatäpplen i affären som jag bara var tvungen att köpa, så jag rensade även en sån till frukost. English Muffin var väldigt gott, ungefär som EggMcMuffin på McDonalds om ni har ätit det. Det är alltså bacon, stekt ägg och Singles (amerikansk skivad ost) på en halv-kompakt fralla. Inte speciellt nyttigt att äta varje morgon kanske men gott nån gång ibland…

Granatäpplet var gott dock inte så sött som jag vill ha den, men det är en av mina absoluta favorit frukter.

Efter frukost beslutade vi att vi skulle åka in till Carrefour de Angrignon, på engelska The Mall of Angrignon med både stora kedjor t.ex. Sears (Varuhus med allt), Walmart (Varuhus med allt), Future Shop (Elektronikkedja) och BestBuy (Elektronikkedja) samt lite mindre kedjor Stokes, FeetFirst osv. Men även små butiker med massor med olika varor.

Svärfar, svågern och Adde gick på elektronikbutiker och sportaffärer medan jag och svärmor gick på andra mer passande affärer. Vi var inne i en butik som heter Stokes och hade hur mycket fint porslin, kakbrukar och andra saker som helst. hade jag kunnat få med mig allt hem så skulle jag ha handlat en hel del.

Efter en stund, träffades vi och fikade på Café Dépot, trevligt med ett litet avbrott med en Latte.

Efter lite mer shopping och jag visade Adde några termosmuggar som jag tyckte var bra. Sen bar det av vidare till ett annat shoppingområde som heter Dix30, (uttalas Distrent).

Det är i stort sett ett jätteområde med mängder av olika butiker bredvid varandra, ja typ som vi har i Sverige… Inte en Mall utan mer en stor samlingsplats för en massa affärer…

Där gick jag och svärmor till den UNDERBARA butiken Pier 1 imports – jag älskar den och den har helt fantastiska saker. Svärmor har tidigare berättat om den fantastiska butiken och den var verkligen jättebra. Den hade allt ifrån dekorationer, till porslin, till kuddar, till möbler, till accessoarer – ja allt. Jag hittade små skålar i nästan samma turkosa färg som vår servis är, dock inte precis rätt och jag tror tyvärr att det var en lite för annorlunda färg. Sen fanns det underbara tomte, jultomte och julgrans kakburkar. Också VILL HA men tyvärr väldigt svårfraktade…

Där hittade vi även en julgranskula, vår traditionskula, 1 julgranskula/dekoration per år för varje vinter vi har varit tillsammans. I år blev det en otroligt vacker julgranskula som kallas för en “Li Bien! Ornament. Jag har ännu inte fotat den men det kommer.

På kartongen som julgranskulan kom i står det:
In Chinese, the phrase “Li Bien” means “inside”. The Li Bien ornament showcases the age old skill of inside painting, which originated in the Qing Dynasty. It has been a respected Chinese art for over 200 years. Each ornament is delicately hand-painted through a tiny opening in the mouth-blown glass. This process requires great skill and deliberation since the image is painted in reverse. Each ornament is a genuine work of art and no two are alike. The result is a beautiful, one of a kind keepsake you will enjoy for years to come.

Julgranskulan i sig är ju i glass så vi måste vara enormt försiktiga med den och bära den i handbagaget, men det känns mer värt det än lite av de andra VILL HA sakerna jag sett tidigare. Ett vackert konstverk och väldigt unikt! =)

På vägen hem kunde man se hur isen lagt sig över “kanalen” där färjetrafiken går genom/förbi Montreal med St Lawrence floden och downtown Montreal i bakgrunden.

En närmare bild på downtown Montreal – visst är det vackert!

När vi kom hem, via affäreren fixade svågern och svärmor ihop vad jag skulle kalla en mycket god kyckling BLT (Bacon Lettuce Tomatoes) sandwich serverad på äkta amerikanskt vis med Ruffles chips.

Sen eftermiddagen spenderades i soffan och i sängen med datorerna, Sukuko-tidningar, korsord, böcker, TV’n eller telefonerna… Alltså allmänt slutkörda var vi alla. Svärfar mår ju inte så bra så han fick vila sin förkylning…

Adde vet att jag ÄLSKAR Reeses Pieces och hade köpt ett paket till mig för någon dag sedan. Så jag fick njuta av en monster-sized Reeses peanut butter cup till eftermiddags fika. MUMS!

Middag blev det ganska sent på kvällen, eftersom vi var trötta och lite smått dassiga alla fem. Svärmor hade hittat ett Viktväktarrecept som hon tyckte lät spännande på Fläskfilégryta.

Och god var den. Den innehöll champinjoner, lök, persilja och vin. Mycket mycket smaskigt =)

Mycket matbilder blev det idag, känns som att vi bara äter, men jag glömmer bort och fota när jag är i affärerna, saker som jag skulle vilja visa har jag helt enkelt inte fotat – dumt!

Du kanske också gillar…