Travel

Kanada dag 0

Dagen började alldeles för tidigt på morgonen med uppvaknande kl 02:45. Snacka om att vi var ganska trötta och inte helt jättepigga men upp kom vi och i ordning gjorde vi oss.

Snön hade ju fortsatt på kvällen och natten och ingen plogning hade gjorts heller så det var till att skotta och sen röra sig ut på motorvägen ganska långsamt. Tyvärr var det inte så mycket bättre väglag på motorvägen så det blev en riktigt trög start på resan. Men till Arlanda tog det trots segheten bara 65 minuter.
Väl på Arlanda var det massor med folk och allt tog tid, konstigt egentligen när det ändå var en ganska “knepig” tid. Men vi checkade in och genom säkerhetskontrollen och vidare till gaten för att få reda på att kabinpersonalen på vårat flyg hade fastnat på Arlanda Express. Så vi blev lite sena ner till Zurich.
Resan ner till Zurich var trång men gick bra ändå. Jag hade knopat ihop några smörgåsar på morgonen så vi fick lite mat i oss. Väl i Zurich snöade det en del, men landningen gick fint och flygplatsen var mycket fin.

Vi såg till att få i oss lite mat på flygplatsen, det fick bli Burger King.

PÅ BK hade dom något som dom kallade Western Cheese Balls som vi inte förstod riktigt vad det var, men dom var goda trots allt. Det var nästan en grovkorning senapskonsistens på mitten.

Och en söt pyntning hade dom också…

Även julpynt i hela flygplatsen.

Schweiz är ju Schweiz så dom hade såklart massor av märkesbutiker på flygplatsen bl.a

Sen bar det av med Air Canada till Montreal.

Etersom det var en kombinationsflight mellan Swiss och Air Canada var det Swisspersonal och servicen var helt otrolig. Svärmor berättade att Air Canada har superdåligt rykte och superdålig service, så vi hade ju tur.

Lunch – kyckling i tomatsås med potatismos. Med brieost, sallad och någon efterrätt.

Sen bjöd dom också på smörgås och créme brulé glass.

Resan spenderades med att titta på film, lyssna på ljudbok och spela TV-spel. Mycket mycket trevligt! Det blev både tetris, Skidspel, Vem vill bli Miljonär osv.

Efter 7 timmar var vi framme.

Mycket trevlig service som sagt…

Imigration var det otroligt lång kö till och det tog sin lilla tid att få ut baggaget eftersom det inte riktigt kom när det skulle. Men efter ca 1 timme på flygplatsen så träffade vi Svärmor & Svärfat som stod och väntade på oss. Vi har ju inte sett dom på ganska länge, Svärfar i alla fall, så det var ju mycket roligt.
Sen bar det av hemåt, till Ils de Soeurs, en liten ö intill stora Motreal ön.

Väl hemma var det mörkt och vi fick se alla dom fantastiska julutsmyckningarna som folk hade i sina trädgårdar. Kunde inte se så mycket av områden men det blir av en annan dag, när det är ljust. Temperaturen var ju ganska mycket längre än det var hemma i Sverige.

Efter lite glögg och mys så blev det middag. Kungskrabba, eller kungskrabbsben som svärföräldrarna har pratat om jättemycket. Otroligt smaskigt och mycket mycket trevligt. Svärföräldrarna hade rätt…MUMS!

Sen blev det natt för oss trots att klockan “bara” var 21, men då hade vi varit uppe 25 timmar och det började lite blir jobbigt att hålla sig vaken. Skönt att vi var framme!

Du kanske också gillar…