KFC

Grevinnans möhippa

Det hela började för ungefär 3 månader sedan när Grevinnan och Jugge kom hem till oss på middag, en helt vanlig tisdag. Precis innan middagen får vi ett kuvert med en inbjudan till deras bröllop.

Någon dag senare började djungeltelegrafen när de andra två barndomskompisarna, Berget och K2 hade fått sina inbjudningskort. På en gång började vi planera om när, var och hur vi skulle försöka få till en vettig möhippa på så kort tid, med ca 2½ månad kvar till bröllopet.

Efter mycket prat fram och tillbaka bestämde vi att det skulle bli ett Bollywood tema av möhippan och att den skulle ske samma helg som svensexan, alltså helgen innan bröllopet. Vi trodde inte riktigt vi skulle kunna lura Grevinnan så vi bestämde att vi skulle försöka få henne att förstå vilken helg det skulle vara med en mängd olika men ack så kryptiska meddelanden. Men först skulle vi ju få ihop hela gänget med Grevinnans kompisar. Så först skickades det ut en väldigt läcker inbjudan (Gjord av Berget).

När möhippegänget var bestämt började vi med att skicka ut kryptiska meddelande till Grevinnan, bl.a detta “hotbrev” med instruktioner om att införskaffa en saxofon, ett blåställ och en bibel.

Det skickades även sms från en telefon som inte gick att spåra, en busstidtabell och en kamera med instruktioner att fota olika indiska föremål, innan vi kom. Den här fantastiska bilden på en helig ko var resultatet av Grevinnans fotografering. Jag måste bara säga att det är en otroligt läcker bild – jag är så stolt över vår lilla Grevinna =)

Dagen D – lördagen innan bröllopet, åkte Adde och grabbarna i Svensexan och kidnappade Jugge på morgonen och med dem hade dom en karta som dom gav Grevinnan med instruktioner om att invänta ett sms och sen ge sig av. Vi åkte iväg till deras hus och väntade på henne en bit ifrån och väntade på att hon skulle hitta oss. Väl framme vid oss var hon mäkta nervös och skakis men jag tror nog att hon lugnade ner sig när hon fick i sig lite champagne och fick bära sin otroligt vackra tiara och smaragdgröna örhängen.

Sen bar det av med bil till en tunnelbanestation i Stockholm där Grevinnan fick visa sina kunskaper på saxofon.

Och därefter hem till Berget för snacks och pärlpyssel. Där höll vi till och pysslade ihop örhängen, halsband, armband och blev lite smått frustrerade över vår okunskap =)

En till deltagare i möhippegänget dök upp och här sitter vi alla och pysslar lite.

Sen bar det av igen till tunnelbanan för att åka till Medborgarplatsen för att äta lunch på ett Creperi i närheten. Jag tror nog vi alla blev lite förvånade över hur många olika crêpes det fanns och att det egentligen var Galettes vi åt, alltså en matig crêpes.

Jag och flera andra beställde in Galette:n Karl Alfred. Som var väldigt stor men väldigt god.

Efter lunchen så bar det av vidare till en dansstudio för att lära oss Bollywooddans. Grevinnan blev uppklädd i äkta indisk dress med sari och fotledsbjälra och hela faderullan. Så fick vi lära oss en hel hop med olika danssteg och fick ihop dem till en dans. Grevinnan fick även lära sig en förförelsedans som hon skulle dansa på bröllopsnatten för sin blivande man. Men titta hur vacker hon var…

Efter dansen bar det av hemåt till mig och vi började laga en indisk festmåltid med Chicken Tikka Masala, Aloo Choo, Naan bröd och massor av andra smaskigheter. Självklart blev det en hel del att dricka också vilket kanske inte gjorde matlagningen enklare men betydligt roligare…

Till efterrätt blev det en indisk inspirerad Gino med ingefära och sen blev det fest långt in på småtimmarna. Även indisk frågesport hanns med.

Sen blev det sängdags och på morgonen efter blev det frukost och avsked av Grevinnan. Intensivt men roligt och vi hoppas alla att Grevinnans möhippa blev allt hon ville och lite till…

För allas integritet har jag lagt in filter för allas ansikten, om det är någon som inte vill vara med eller tycker att bilderna inte borde ligga uppe får säga till. Eller om jag kanske glömt något som borde varit med?

Tack till alla deltagande för all hjälp och för att ni gjort möhippan underbar. Tack till K2, Berget, Grevinnan och Maria P för att jag fått låna era bilder.

Du kanske också gillar…