Me, Recipe, X-mas

Vita Gåvor Jul

Nu är Vita Gåvor Jul i full gång och jag tänkte svara på några frågor angående vad jag gillar med julen.

* Vilken jul kommer du köra på hemma i år? Den röda traditionella, den svartvita moderna? Eller romantiskt vitt & silver? Eller något helt annat? I år, så som varje år blir det en mer modern jul. Inte så mycket rött, utan mer vinter vitt, silver och några få inslag av svart och rosa =) Jag tycker mer om att pynta för vintern och inte för julen – för då kan man börja tidigt och plocka bort det senare…

* Vad gillar du i julpynt väg? Enkla och vackra saker. Jag är inte så mycket för att pynta med tomtar och mycket smått utan mer små enstaka vackra ting. Jag gillar stora julgranskulor, dock ej i guld och rött utan snarare i silver och vitt. Jag gillar hela fenomenet med renar. Håller på och gör mig en trä-ren just nu. Men vitt och silvrigt, dock inte för mycket. Och snögubbar älskar jag!

* Dekorerar du hela huset/hemmet eller bara enstaka rum? Det blir nog mest i vardagsrummet och i köket tror jag. Kanske adventsljusstakar i andra rum, men inte så mycket pynt tror jag inte.

* Nämn dina favorit juldekorationer. Min stora snögubbsburk som mamma har gjort till mig. Filttomten som vi köpte i Roma på Gotland förra året. Våra jättesöta julgransdekorationer som vi köpt tillsammans varje år vi varit tillsammans, vi har 3 st nu och hoppas att traditionen kommer att fortsätta i många år till.

* Tycker du om tomtar? Dekorerar du med tomtar? Några enstaka, men inte så mycket röda tomtar, utan mer små hustomtar – jag gillar dem mer. Gråa, svarta och vita…

* Hårda eller mjuka paket? Både och 😉 Men oftast hårda…

* Nämn något du inte kan vara utan på julen. Pepparkakor, lussekatter, julgodis och min familj.

Tänkte lite senare lägga upp lite bilder med mer inspiration om vad jag tycker om…

Du kanske också gillar…