Food, Recipe

Nutter-Butter Cookies

Jag älskar jordnötssmör – det kommer från min barndom, när vi bodde utomlands och alla mina vänner åt Pb&J smörgåsar, peanut butter and jam sandwiches. Eftersom dom alltid fick Pb&J, så bytte vi ofta, de fick mina ostmackor och alla var lyckliga.

Därför använder jag alla chanser att använda eller äta jordnötssmör. Nu hittade jag ett recept på jordsnötssmörskakor och jag var bara tvungen att baka dem. Jag har kallat dem Nutter-Butter Cookies – för att dom smakar lite som Nutter-Butter godiset som är så otroligt god!

Om ni gillar jordnötssmör testa dem – de är underbara – och gillar ni inte jordnötssmör så tror jag att ni kan gilla dem ändå… enligt Adde (som inte gillar jordnötssmör) smakar dom lite salt kola.

Nutter-Butter Cookies
220 g mjöl
3/4 tsk salt
3/4 tsk bikarbonat
170 g jordnötssmör
115 g smör
250 g farin socker
3 msk mjölk
1 msk vaniljextrakt
1 ägg

Utrullning: socker

Sikta ihop mjöl, salt och bikarbonat. Ställ vid sidan av. Vispa ihop jordnötssmör, rumstempererat smör, farin socker, mjölk och vaniljextrakt. Tillsätt ägget och fortsätt att vispa. Tillsätt mjölblandningen i små satser. Vispa ihop till en semi-kladdig deg.

Rulla små bollar, ca en 10 kronas storlek. Rulla bollarna i vanligt socker. Lägg på en bakpappers beklädd plåt. Lämna ca 5 cm mellan bollar, ca 20 bollar på varje plåt. Doppa en gaffel i sockret och tryck försiktigt ner bollarna i ett rutigt mönster.

Grädda i 190 C, i mitten i ca 7 min. Låt svalna 2 minuter på plåt. Lägg kakorna på ett galler och låt svalna.

Förvara i lufttät burk eller lägg i frysen och ta fram några minuter innan du behöver dem.

Mums…

Du kanske också gillar…