Geocaching

Gotland dag 8

Idag vaknade vi upp och insåg att våra grannar var också vaknade och åt frukost bara några meter från oss. De hade det väldigt trevligt på deras lilla udde, kanske lika trevligt som vi!

Här ser ni våran söta lilla fiskestuga som vi stått vid inatt.

Eftersom generatorn hade slut på bensin igår kväll så kunde Adde inte ladda sin jobbdator och därmed bestämde vi oss för att åka över till Fårösund och tanka. Sagt ock gjort bar det av till färjeläget och med färjan över till Fårösund. På macken tankade vi både en dunk och generatorn så vi borde klara oss ett tag nu. Vi plockade en cache vid färjeläget och sen tog vi färjan tillbaka.

Vi svängde av mot Ryssnäs naturreservat och stannade till vid engelska kolera kyrkogården. Själva kyrkogården ligger i en liten skogsdunne i anslutning till en lammgift.

Men nedanför ligger det en klippstrand utan dess like. Jag älskar verkligen den här stranden och här har vi varit flera gånger och fotat och bara njutit av havet. Jag älskar shifferstenen och dess lager på lager effekt. Vi tänkte ta fram solstolarna och lägga oss en stund, men så fort vi tänkte tanken kom det ganska mycket moln och skymde solen.

Inne på reservatet hittade vi den här ganska roliga skyltkombinationen.

Vi åkte norrut mot Hyluviken och hittade en fin nattplats. Vi åkte dock vidare till Hammars och hittade en till. Men eftersom det var så tidigt på dagen var det inget intressant just då.

Vi åkte vidare norrut till Ebbes butik och Ebbas café och resturang. Vi stannade och åt lunch på Ebbas, en thaicurry kyckling och en kyckling med grönpepparsås tog vi. Tyvärr blev det ingen bild av maten – vi glömde helt enkelt bort.

En sväng till Ebbes, där jag tidigare om åren hittat många vackra väskor, men idag hittade jag ingenting. Känns som att deras väskutbud har blivit mycket sämre och väldigt tantigt!

Vi tog även en sväng till ICA för att hitta mat för kvällen och en sväng till Sylvi’s Döttrar för att köpa bröd men det var så lång kö att vi skippade det.

Vi tog vägen ut mot Fåröfyr och den är verkligen fin. Tror dock inte att den används längre men väl värt ett besök, även stranden/klipporna längst med vattnet är väldigt mysiga.

Från fyren åkte via skär, där vi tänkte bada, men det hade hunnit blivit lite kallt, till Langhammar, med ett litet snabbt stop på Sylvi’s Döttrar där det var lite mindre folk nu. Vi köpte ett Oliv & soltorkade tomat-bröd och kanelbullar.

Langhammar är ett naturreservat med ganska många vackra raukar. Vi tog med oss solstolarna ner till stranden och jag satte mig och läste en bok medan Adde cachade lite. Tyvärr blåste det lite för mycket för att det skulle vara skönt en längre stund.

Vidare ner via Digerhuvud, där är det ju också väldigt vackert, dock kände vi inte riktigt att vi hade orken att stanna och fota, samt att vi har varit där tidigare flera gånger och tittat.

Från raukområdena åkte vi hem till våran nattplats i Hammars och detta är kanske våran bästa plats hittils. Jag älskar dessa klippor och att kunna vara så nära havet. Älskar ljudet av vågorna som slår mot klipporna.

Här är Harmy med den fantastiska utsikten.

När vi kom fram var det ju bara att sätta igång grillen och börja förbereda för kvällen.

Medan grillen blev varm blev det lite tilltugg, samma som igår – varför ändra ett vinnande koncept? Tyvärr kunde vi inte sitta ute trots att vi försökte men det blev molnigt och kallt.

Till middag blev det ädelostpasta med grillat kött. Vi tog även en skiva oliv & tomatbröd till – bara för att vi kan.

Nu sitter vi här igen och datornördar båda två. Adde måste ändå fixa lite jobb på kvällen så jag kan passa på och nörda lite, jag med. Men snart tar vi säng och njuter av ljudet av havet, vågorna och stillheten…

Du kanske också gillar…