Food, Pashmina

Söndagslunch

Idag var Siro, “adoptivsyrran” hemma hos oss för att umgås lite. Först var vi tvungna att jobba lite med de nya sjalarna så hon låg mest på soffan och slappade 😉 Därefter blev det lunch och det blev faktist rester – sånt som låg i kylen helt enkelt. Inte helt otippat kanske så fanns det inte mindre än 10 burkar med mat. Så det gick ingen nöd på oss…

Efter Siro hade bett min mamma om att få äta Koshari och det blev lite ändrade planer så fick hon resterna från när vi åt Koshari en annan dag – hon njöt – vi andra led ;-). Sen fanns det makaroner, lite kycklinggryta, wokade grönsaker med kyckling, egyptisk potatispanna, labna, kycklingfiléer, torshi (pickles), lite fasolja (egyptiska haricot verts) och ris.
Ja, vi var fem personer och vi lyckades faktist äta upp allt förutom riset… Det var en prestation det också 😉 Gott var det i alla fall… som mammas matlagning alltid är :-).

Du kanske också gillar…