Egypt

Kairo dag 2

Igår började vi dagen med en riktigt lång sovmorgon. Eller i alla fall vissa av oss. Jag vaknade kl 06:00 och kände mig uber pigg, men Adde sov till halv 9. Efter att ha stått och tittat efter pyramiderna på balkongen en stund kom vi överens om att det troligtvis kommer in en sandstorm snart för det var sandigt och gultonat. Efter frukost, ja, vi åt pizza till frukost så gick vi ut på balkongen igen och såg direkt att det hade klarnat upp lite och det såg lite roligare ut igen. Pyramiderna stod ståtliga och solen sken varmt.

Vi bestämde oss för att ta en liten shoppingrunda. Vi tog en taxi till butik som säljer kläder, Mobacco som säljer kläder gjorda i otroligt vacker och mjukt Egyptiskt bomull. Adde hittade ett par linnebyxor och några linneskjortor som han gillade. Men vi bestämde att vi skulle vänta lite för att se om dom får in något mer. Därefter besökte vi en “stationery shop” som jag antar man kan likna med en bokhandel, typ akademibokhandeln som har både böcker, tidningar och en massa andra tillbehör som pennor, block osv. Därefter gick vi bort till Maadi Grand Mall (MGM) och tittade lite i affärer. Jag hittade många fina väskor som jag fortfarande går och funderar på och sen åt vi en väldigt smaskig och billig lunch på Arzak. Dom har egyptisk mat och kanske inte är något ställe som turister eller utlänningar går till men det borde man göra eftersom maten är ganska god. Jag åt en chicken fajita smörgås som serverades med pommes frites och Adde tog en Shawerma smörgås – vilket är i stort sett strimlat nötkött lite som kebab förut att det är “riktigt” kött. Med dricka betalade vi 60 kr för oss båda. Det är vad jag kallar en bra lunch 😉

Sen bar det hemåt. Vi hade beställt en taxi för att åka in till “stan”, ett stadsdel som heter Mohandesin som är lite av en businesscenter i Kairo. Vi skulle åka in till Inter Egypt, min släktings resebolag, för att få våra biljetter till Nilkryssningen som vi ska göra nästa vecka. Det tog ca 1 timma att åka in pga trafiken. Men mötet med Amo Ahmed gick bra och vi hittade en taxi för att ta oss hemåt igen. Eftersom det tjocknat på rätt bra så tog det 1 ½ timma att ta sig hemåt.

Väl hemma tog vi och vilade lite och vid kl 19 kom mina kusiner M och S och hämtade oss. Så åkte vi till en resturang och åt middag. Det var supertrevligt. Resturangen hade en uteservering i en trädgård och man satt under markiser och det var allmänt tyst och lungt. Adde och jag njöt i fulla drag av kvällstemperaturern men mina kusiner tyckte det var lite väl kyligt, ca 12 grader. Det är ju väldigt kallt för en egyptier, så dom hade tjocktröjor på sig. Det var verkligen supermysigt…

Strax efter 23 var vi hemma och vi la oss och vilade. Då var vi lite trötta – jag somnade direkt men Adde låg och fixade lite med datorn. Tyvärr ringde telefonen vid halv 1 och skrämde skiten ur mig. Det visade sig vara min moster som undrade om vi ville komma och äta hos dom på idag. Man har lite andra tider här i Egypten ;-).

Tyvärr var jag inte så flitig med kameran idag men jag ska försöka bättra mig.

Idag är det fredag och det är ju en helgdag här nere, typ som en lördag. Så vi har det rätt bra. Nu ska vi njuta av morgonen på ett café och äta lite god frukost.

Ha det så bra så länge….

Du kanske också gillar…