Blog

Vita Gåvor Swap tema KÖK

Nu har Vita Gåvor swapen dragit igång och nu är det faktiskt jag som är administratör för swapen. Därför måste jag ju leda med gott exempel och hjälpa min hemliga vän. Dessa frågor hittade jag hos Helena – Franska Liljan.

1. Vilken färg har du i ditt kök? Jag har faktiskt inget “eget” kök eftersom vi bor som vi bor, men om vi säger så här så kommer mitt framtida kök innehålla rostfrittstål, vita träskåp, glas och vackra ekbänkar. Luftigt men ändå “homey” ett ställe att samlas, umgås, njuta, äta och bara vara.
2. Beskriv ditt kök. Jag svarar som ovan.
3. Beskriv ditt drömkök. Svar som ovan.
4. Vad är din favoritaktivitet att göra i köket? Hitta på nya recept. Baka. Inspireras av vad som finns i kylen. Laga mat. Dricka vin medan jag lagar mat. Umgås.
5. Nämn nåt du saknar i ditt kök. Svårt att säga faktist eftersom vi verkligen har “ALLT” men jag återkommer med det!
6. Bakar du och lagar mat mycket? Ja i stort sett varje dag, oftast flera gånger om dagen.
7. Vad tycker du inte om i ditt kök/vad skulle du vilja ändra? Jag skulle vilja ha det ljusare och mer arbetsytor – som det ser ut nu.
8. Vad älskar du med ditt kök? Allt jag kan göra i det, laga mat och baka – det ger mig mer och mer inspiration för annat som jag kan baka och laga.
9. Värsta köksaktivitet? Tvätta ugnsplåtar och ugnen. Urk vad det är tråkigt…
10. Kaffe eller te? Både och, jag älskar te, har massor med olika smaker som jag älskar att botanisera ibland men älskar också en riktigt god Café Latte – gärna smaksatt.
11. Choklad eller vanilj? Vanilj om det kommer till smaken, choklad om det kommer till choklad – gärna vit.
12. Laga mat eller äta? Laga helt klart, speciellt om det är mina egna “brygder och ihopkok”. Jag älskar även att laga mat åt andra, älskar att bjuda på mat jag har lagat – förhoppningsvis lagat bra.
13. Matsal eller köksbord? Både och köksbord är ganska smidigt till frukost och till vardags men matsal när det är lite finare eller lite roligare.

Du kanske också gillar…